ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

DIRECT ALPINE

DIRECT ALPINE

Χορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

WILDSPORT

POLO

MAKAK

MAKAK

Xορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Υποψήφια μέλη για τις αρχαιρεσίες της ΕΟΟΑ

Μπορείτε στους παρακάτω σύνδεσμους να δείτε τα υποψήφια μέλη στις κατηγορίες:

1. Υποψήφια μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ο.Α

2. Υποψήφια μέλη για την Εξελεγκτική Επιτροπή & το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ο.Α

3. Υποψήφια μέλη για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Οίτη – Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης

           ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Μέσα στο 2016 ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης για το βουνό της Οίτης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, το οποίο στεγάζεται σε παραχωρημένη από τον Δήμο Λαμιέων αίθουσα του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παύλιανης, στην κεντρική πλατεία του χωριού της Παύλιανης Ν. Φθιώτιδας. Η αίθουσα έχει διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να λειτουργεί σαν ένα σύγχρονο Κέντρο Ενημέρωσης για όλες τις ηλικίες, με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον του βουνού της Οίτης. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες (πανό) που περιγράφουν συνοπτικά το φυσικό περιβάλλον της Οίτης (χλωρίδα, πανίδα, γεωμορφολογικά στοιχεία), αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής (ιστορία, μύθοι, παραδοσιακές ασχολίες), ψηφιακό διαδραστικό πίνακα (πίνακα αφής) με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια-εφαρμογές, ηχητική εγκατάσταση με ήχους ζώων του δάσους, επιφάνεια τοίχου με παζλ για αντιστοίχιση κ.α. Στόχος όλων αυτών είναι χρησιμοποιώντας κάποιος τις αισθήσεις του (αφή, όραση, ακοή) να ανακαλύψει τη βιοποικιλότητα του βουνού και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το Κέντρο Ενημέρωσης είναι ανοιχτό σε πρώτη φάση συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης προηγουμένως με τον Φορέα Διαχείρισης (τηλ. επικ.: 2231059007). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ενημέρωση-ξενάγηση στο χώρο γίνεται δωρεάν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, ενώ η επίσκεψη στο χώρο μπορεί να συνδυαστεί και με περίπατο στο παρκάκι αναψυχής της Παύλιανης ή σε κάποιο μονοπάτι της περιοχής (π.χ. μονοπάτι του Ηρακλή) συνοδεία του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Φ.Δ. (www.oiti.gr) και να δείτε και φωτογραφίες στο Facebook από επισκέψεις σχολείων και άλλων επισκεπτών σε αυτό.

Oiti_6

Oiti_5

Oiti_3

Oiti_2

Oiti_1

Oiti_4

CrackChallenge Photo Competition

CrackChallenge photo competition will take place on Saturday 17 and Sunday 18 September. It is open to all climbers registered during the Greek nationwide climbing meeting of Meteora in a special list at the registration desk.

For more information the pdf

24ος Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης “Αθ. Λευκαδίτη” (Δυσκολία), Βόλος 28/2/2016, προκήρυξη – δ. συμμετοχής

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την προκήρυξη των αγώνων.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τη δήλωση συμμετοχής.

U.I.A.A Mountain Medicine Conference Kalymnos 2015

Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλυμνίων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Άραχθος – Τζουμέρκα

tzoumerka_afisa

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Άραχθος – Τζουμέρκα: Οι δρόμοι του νερού και της πέτρας», στο Ζάππειο Μέγαρο από 15 ως 20 Μαρτίου 2015. Προτρέπουμε τους φίλους ορειβάτες να επισκεφθούν την εν λόγω έκθεση

18ο Κύπελλο Ορειβατικού Σκι (Β΄ Αγώνας & συνολικά) Παρνασσός 19/2/2012

Το 21ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι – αγώνας Σκυταλοδρομίας και ο Β’ αγώνας του 18ου Κυπέλλου Ορειβατικού Σκι «Αθ. Λευκαδίτη» πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. Τους αγώνες διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.
Περισσότερα→