ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι

Αν και η κατάσταση με την εξάπλωση του ιού Covid 19 δεν είναι ενθαρρυντική, η πρόθεσή μας, είναι να κάνουμε με όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται τους αγώνες δυσκολίας που  προγραμματίσαμε (περιφερειακοί Βόρειας Ελλάδας και πανελλήνιο πρωτάθλημα).

Εκείνο που θεωρώ  απαραίτητο είναι η συνεργασία και η εναρμόνιση όλων σας στην προσπάθεια για την τήρηση των μέτρων που θα αποτρέψουν την πιθανότητα της εξάπλωσης του ιού στις διοργανώσεις μας.

Όπως προαναφέραμε η σύσκεψη των αρχηγών θα γίνει με τηλεδιάσκεψη όπου θα ήταν καλό να συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλους του συλλόγους που έχουν αθλητές στους αγώνες στη βόρεια Ελλάδα αλλά και οι σύλλογοι της νότιας Ελλάδας που έχουν αθλητές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 14:30.

Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να στείλουν τα όνομα και το e mail ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού στελέχους ώστε να τους σταλεί ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος συμμετοχής στη τηλεδιάσκεψη. Στην τηλεδιάσκεψη μπορούν να συμμετέχουν και τα στελέχη του αγώνα. Τα mail συμμετοχής να σταλούν στο pavlinos@yahoo.com  ή στο feakas2000@yahoo.com .

Επίσης να υπενθυμίσω μια παλαιότερη ανακοίνωση που πρέπει να εφαρμοσθεί:

<< Είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο ως ομοσπονδία να υποχρεώσουμε όλους τους αθλητές, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το συνημμένο έντυπο που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Ειδικά για τους ανήλικες αθλητές το κείμενο θα πρέπει να υπογραφεί από τον  κηδεμόνα τους.

Παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους των συλλόγων να φροντίσουν γι’ αυτό και κυρίως να επικοινωνήσουν με τους γονείς των αθλητών για τη συμπλήρωση και υπογραφή του συνημμένου εντύπου, το οποίο θα παραδοθεί στην γραμματεία των περιφερειακών αγώνων από τους αρχηγούς των ομάδων.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης του συγκεκριμένου εντύπου υπογεγραμμένου θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε την συμμετοχή του αθλητού.

Το παρόν έντυπο πρέπει επίσης να συμπληρωθεί από όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στους αγώνες (κριτές, χαράκτες κ.λ.π).

Δείτε τους όρους συμμετοχής στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Ο.Α

σε pdf   http://www.eooa.gr/wp-content/uploads/2020/02/OroiSymetoxisEOOA.pdf
και σε word  http://www.eooa.gr/wp-content/uploads/2020/02/OroiSymetoxisEOOA.doc>>

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων και σύμφωνα με τον αριθμό των δηλωθέντων αθλητών το οριστικό πρόγραμμα των περιφερειακών αγώνων βόρειας Ελλάδας διαμορφώνεται ως εξής :

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9/2020
ΩΡΑ  11:00  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΠΑΙΔΕΣ Β, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β
ΩΡΑ  14:00  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΕΣ Α, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9/2020
ΩΡΑ   11:00  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΝΕΑΝΙΔΕΣ,ΝΕΕΣ Α & ΝΕΕΣ Β
ΩΡΑ  14:00  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΝΕΟΙ Α & ΝΕΟΙ Β

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

 

15ος Περιφερειακός αγώνας δυσκολίας Βορείου Ελλάδος – Αιγίνιο

Δείτε την προκήρυξη

Προγραμματισμός Αγωνιστικής Αναρρίχησης με συνθήκες covid 19

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ
COVID 19

Αγαπητοί φίλοι

Τα δεδομένα που δημιούργησε η εξάπλωση του νέου αγνώστου ιού covid 19, έφεραν  πολλές ανακατατάξεις και αβεβαιότητα σε όλα τα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως.

Το σημαντικότερο ήταν αυτό της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που για πρώτη φορά θα βλέπαμε το αγώνισμα της αγωνιστικής αναρρίχησης στο επίσημο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας.

Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή η αβεβαιότητα και η δυσκολία που δημιουργούν οι περιορισμοί για την προφύλαξη της εξάπλωσης του ιού φέρνει μεγάλα εμπόδια στη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα.

Το δικό μας άθλημα δυστυχώς είναι από αυτά, που τα μέτρα προστασίας εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο προπόνησης αλλά και την διεξαγωγή αγώνων κάθε είδους.

Θεωρητικά οι λαβές θέλουν απολύμανση μετά από κάθε προσπάθεια αθλητή πράγμα που είναι αδύνατο, απαιτείται αλλαγή σχοινιού μετά από κάθε προσπάθεια που πάλι είναι αδύνατο και επιβάλλεται αποφυγή συνωστισμού με αποστάσεις ασφαλείας στο χώρο κυρίως της απομόνωσης που προϋποθέτει την ύπαρξη τεραστίων εγκαταστάσεων. Το τελευταίο είναι και το δυσκολότερο για την διεξαγωγή των δικών μας αγώνων αφού όλοι ξέρουμε την στενότητα των εγκαταστάσεων που διαθέτουμε.

Οι αγώνες που ήταν να γίνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο αναβλήθηκαν, ενώ κάποιοι από τους διεθνείς αγώνες στο καλεντάρι της I.F.S.C, που μεταφέρθηκαν σε νέες ημερομηνίες για Ιούλιο και Αύγουστο, την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η οριστική ακύρωσή τους.

Αυτήν τη στιγμή από τους διεθνείς αγώνες αυτοί που έχουν ημερομηνία, είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων που θα γίνει στο Voronezh στη Ρωσία 23-31 Αυγούστου (ήδη όμως κάποιες χώρες δήλωσαν άρνηση συμμετοχής) και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα combined ανδρών γυναικών 1-8 Οκτωβρίου στην Μόσχα της Ρωσίας (ήταν ορισμένο για τον Απρίλιο και είναι ο αγώνας που  θα δώσει τα δύο τελευταία  εισιτήρια πρόκρισης για την Ολυμπιάδα του Τόκιο).

Η Διεθνή Ομοσπονδία IFSC δημιούργησε Ιατρική Επιτροπή που έδωσε στην αναρριχητική κοινότητα τις νόρμες διαφόρων οργανισμών και ομοσπονδιών για την  προστασία κατά την διάρκεια των προπονήσεων σε γυμναστήρια και σε ανοιχτούς χώρους (σε αυτήν την φάση θεωρούνται πιο ασφαλείς), ενώ επεξεργάζεται κανονισμούς ασφάλειας για την διεξαγωγή αγώνων.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις αναφορές για την ασφάλεια και τους τρόπους προστασίας στα προπονητικά γυμναστήρια https://www.ifsc-climbing.org/index.php/covid-19 .

Η Ε.Ο.Ο.Α με την επιστημονική συνδρομή του ιατρού κ. Χλωροκώστα Παναγιώτη θα παρουσιάσει οδηγό μέτρων προστασίας για το άθλημά μας ο οποίος θα είναι και η απαράβατη προϋπόθεση για την διεξαγωγή των προπονήσεων και των αγώνων για όσο διάστημα βρισκόμαστε στην έκτακτη αυτή κατάσταση που επέφερε ο ιός, ελπίζοντας στο άμεσο μέλλον να  έχουμε ευχάριστες εξελίξεις σε αυτό το θέμα.

Δυστυχώς το πρόγραμμα που είχαμε για την διεξαγωγή των αγωνιστικών εκδηλώσεων της χρονιάς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Παρουσιάζουμε το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο, αν όλα πάνε καλά και βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε.

  • 26-27 Σεπτεμβρίου Περιφερειακοί Αγώνες Βόρειας Ελλάδας  Αιγίνιο
  • 10-11 Οκτωβρίου  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δυσκολία  Βόλος
  • 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boulder Αθήνα (Rockway)

Όλοι οι αγώνες κυπέλλου ακυρώνονται.

Ευχόμαστε όλοι οι αθλητές, οι προπονητές και τα στελέχη να είναι υγιείς.

Όλοι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη επαφή τους με το άθλημα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας στις δύσκολες αυτές καταστάσεις και τέλος να ευχηθούμε να βρεθούμε πάλι με κανονικές συνθήκες σε αυτό που όλοι αγαπάμε.

Ο έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Θόδωρος Τσαβδαρίδης

Διαμόρφωση αγωνιστικού προγράμματος κάτω από τις νέες συνθήκες» & 15οι Περιφερειακοί Αγώνες Ν. Ελλάδας, Αχαρνές 22-23/2/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί φίλοι

Παρακολουθώντας τα γεγονότα και τις εξελίξεις τους με το μεγάλο θέμα που προέκυψε σε ολόκληρο τον κόσμο με τον νέο ιό COVID-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορούμε δυστυχώς να προβλέψουμε πότε θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.

Ήδη όπως ξέρετε ακυρώθηκε ο περιφερειακός αγώνας Βορείου Ελλάδας και δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με το επερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, για το αγώνισμα δυσκολίας που είναι προγραμματισμένο για 11 & 12 Απριλίου όπως και το αγώνισμα Boulder προγραμματισμένο για τις 25 & 26 Απριλίου.

Η ασφάλεια των ατόμων που συμμετέχουν σε όλες τις διοργανώσεις – αθλητές, συνοδοί, φίλαθλοι και στελέχη — νομίζουμε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να διασφαλιστεί.. και πάνω από κάθε ενέργεια που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία.

Η διεθνή ομοσπονδία IFSC με ανακοίνωση στις 13.3.20, ακυρώνει το ευρωπαϊκό και το ασιατικό πρωτάθλημα που θα έδιναν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες και πιθανολογεί ότι θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο. Ενώ το ίδιο σκέφτεται να κάνει και με όλους τους αγώνες του Απριλίου.

Εμείς θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα σας ενημερώσουμε μετά το 15θήμερο που έδωσε για επιφυλακή η πολιτεία.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λόγω των γεγονότων και με την πρόθεση να αναφερθούν μαζί μετά τον Αγώνα στην Βόρειο Ελλάδα, δεν δημοσιεύθηκε τίποτα για τον περιφερειακό αγώνα της Νότιας Ελλάδας. Οπότε για την ιστορία αναφέρεται ότι:

Στις 22 & 23 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΟΣ Αχαρνών έγινε ο πρώτος αγώνας της χρονιάς που αποτελούσε και πρόκριση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Οι 83 αθλητές που συμμετείχαν έδειξαν τα πρώτα αγωνιστικά τους δείγματα σε ένα όμορφο αγώνα.

Τα πλήρη αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTejgGYCWWLsi_WDyjRUSBsTII7XXtSGxsjC5eeSCSJHzFswvbAIbnhbmi5te30TJHoa6gGacwvV3jr/pubhtml

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Τσαβδαρίδης Θεόδωρος

periferiakos-n-ellados-2020-1 periferiakos-n-ellados-2020-2
periferiakos-n-ellados-2020-3 periferiakos-n-ellados-2020-4

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι

Έχουν απομείνει δύο εβδομάδες για την έναρξη των αγώνων και σας ενημερώνουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο πρέπει άμεσα να δράσετε και να διεκπεραιώσετε.

Είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο ως ομοσπονδία να υποχρεώσουμε όλους τους αθλητές, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το συνημμένο έντυπο που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Ειδικά για τους ανήλικες αθλητές το κείμενο θα πρέπει να υπογραφεί από τον  κηδεμόνα τους.

Παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους των συλλόγων να φροντίσουν γι’ αυτό και κυρίως να επικοινωνήσουν με τους γονείς των αθλητών για τη συμπλήρωση και υπογραφή του συνημμένου εντύπου, το οποίο θα παραδοθεί στην γραμματεία των περιφερειακών αγώνων από τους αρχηγούς των ομάδων.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης του συγκεκριμένου εντύπου υπογεγραμμένου θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε την συμμετοχή του αθλητού.

Το παρόν έντυπο πρέπει επίσης να συμπληρωθεί από όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στους αγώνες (κριτές , χαράκτες κλ.π)

Δείτε τους όρους συμμετοχής στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Ο.Α σε pdf και σε word.

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Τσαβδαρίδης Θεόδωρος

15οι Περιφερειακοί Αγώνες Δυσκολίας Αγων. Αναρρίχησης Β. Ελλάδας (πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), Αιγίνιο 7-8/3/2020 (προκήρυξη, δ. συμμετοχής)

Δείτε την προκήρυξη και δ. συμμετοχής

15οι Περιφερειακοί Αγώνες Δυσκολίας Αγων. Αναρρίχησης Ν.Ελλάδας (πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα), Αχαρνές 22-23/2/2020 (προκήρυξη, δ. συμμετοχής)

Δείτε την προκήρυξη

Κατηγοριοποίηση αθλητών αγ. αναρρίχησης & τρόπος συμμετοχής στους αγώνες περιόδου​ 2020

Κατηγοριοποίηση αθλητών
και τρόπος συμμετοχής στους αγώνες περιόδου​ ​ 2020

Η Ε.Ο.Ο.Α  θα εκδίδει δελτίο αθλητή για τη φετινή χρονιά σε παιδιά γεννημένα μέχρι το 2013 δηλαδή μέχρι 7 ετών και με ανώτερο όριο τους γεννημένους το 1990, δηλαδή 30 ετών. Οι σύλλογοι μπορούν να προπονούν και να εκπαιδεύουν μικρότερης ηλικίας παιδιά, χωρίς αυτά να μπορούν να πάρουν μέρος σε επίσημους αγώνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΠΟ ΕΩΣ ΑΠΟ ΕΩΣ
ΑΝΔΡΕΣ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  Seniors M,F 2000 20  —
ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ Juniors M,F 2002 2001 18 19
ΝΕΟΙ Α (Youth A) ΝΕΟΙ Β (Youth A) 2004 2003 16 17
ΝΕΟΙ Β (Youth B) ΝΕΕΣ Β (Youth B) 2006 2005 14 15
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α (Cadets A) 2008 2007 12 13
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β (Cadets B) 2010 2009 10 11
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Γ (Cadets C) 2012 2011 8 9
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Δ (Cadets D) 2013 2013 7 7

Με πρόταση του Δ.Σ. η Γενική Συνέλευση στις 25/1/2020 ενέκρινε την πρόταση για περιορισμό του ορίου ηλικίας για την έκδοση αθλητικού δελτίου. Έτσι θα εκδίδεται δελτίο αθλητή μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Με το μέτρο αυτό  θα αποφευχθούν συμμετοχές σκοπιμότητας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την κατηγοριοποίηση, αλλά για την τέλεση κατηγορίας θα πρέπει να συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών (ελάχιστος αριθμός 3 άτομα ανα κατηγορία). Σε περίπτωση που σε μία κατηγορία υπάρχουν 1 ή 2 αθλητές, αυτοί έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν κανονικά στην αμέσως μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία.

Το ποσοστό πρόκρισης για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τους περιφερειακούς έχει ως εξής: 1-15 αθλητές στην κατηγορία προκρίνονται οι 10, 15-20 αθλητές προκρίνονται οι 13, περισσότεροι από 20 αθλητές προκρίνονται οι 16.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι αθλητές που θα προκριθούν από τους περιφερειακούς αγώνες, σε όλες οι κατηγορίες (εκτός των παίδες   Γ και Δ), για τα αγωνίσματα δυσκολίας . Ειδικά στο αγώνισμα του Boulder μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που δεν πήραν μέρος στους περιφερειακούς αγώνες ενώ θα υπάρξουν κατηγορίες ως και τους παίδες Β. Στο combined θα βαθμολογηθούν όσοι αθλητές συμμετείχαν και στα 2 αγωνίσματα.

Στους 2 αγώνες δυσκολίας Κυπέλλου «Αθ. Λευκαδίτη» συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες (και οι παίδες Γ και Δ}.  Το ίδιο ισχύει και για τον  αγώνα boulder κυπέλλου το οποίο ταυτόχρονα θα είναι και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων.

Επειδή οι κατηγορίες παίδες Γ και Δ θα αγωνιστούν μετά το καλοκαίρι, προτείνεται στους συλλόγους να πραγματοποιήσουν διασυλλογικούς αγώνες  μεταξύ γειτονικών συλλόγων με  παιδιά κυρίως αυτών των κατηγοριών. Με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί το ενδιαφέρον αλλά και η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών.

Οι κατηγορίες παίδες Β, Γ, Δ στο αγώνισμα δυσκολίας θα αγωνισθούν με σχοινί από πάνω (top rope), ενώ οι παίδες Α κατά περίπτωση (κυρίως επικεφαλής).

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Θόδωρος Τσαβδαρίδης

Καλεντάρι Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2020

Δείτε το Καλεντάρι Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2020

21ο Κύπελλο Boulder & Βαλκανικό Κύπελλο νέων Boulder, Rockway Αθήνα 26-27/10/2019, Δ.Τ., αποτελέσματα

Στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο Rockway το Βαλκανικό Κύπελλο Νέων Boulder και ταυτόχρονα το 21ο Κύπελλο Ελλάδας στο αγώνισμα του Boulder.

167 αθλητές όλων των κατηγοριών συμμετείχαν σε ένα  πολύ όμορφο  αγώνα που αγωνιστικά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους  συμμετείχαν.

Συγχαρητήρια ανήκουν σε όλη την ομάδα του γυμναστηρίου που δούλεψε με επαγγελματική ακρίβεια για την προετοιμασία του αγώνα καθώς και σε όλα  τα στελέχη που έφεραν σε πέρας ένα αγώνα απαιτητικό με πολλές συμμετοχές.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε  να δείτε  όλα  τα αποτελέσματα  ενώ  στους συνημμένους πίνακες  την γενική  βαθμολογία των κυπέλλων όλης  της χρονιάς με χρήσιμους στατιστικούς πίνακες.

Κυπελλούχος σύλλογος για το 2019 ανακηρύσσεται ο Π.Ο.Σ  ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Την επιμέλεια  όλων των πινάκων επιμελήθηκε ο κ. Κυριαζής Χρύσανθος τον οποίον  ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε  επίσης την εταιρεία POLO Α.Ε. και την εταιρεία Δημητριάδης Α.Ε.  για τα δώρα που προσέφεραν στους αθλητές.

Το επόμενο ραντεβού μας ορίζεται τη νέα  χρονιά με στόχο ακόμα καλύτερες αγωνιστικές διοργανώσεις.

Σύνδεσμος αποτελεσμάτων:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSyRAvd_lE4XFWIIENBAyYXkQmyFosB8c2jFVxQ7wbvPv59jujeBKGMS5IZxHMWNfSZ5F9jIvPxcZgD/pubhtml

Πίνακας Βαθμολογίας Κυπέλλου 2019

BoulderRockway2019_1 BoulderRockway2019_2
BoulderRockway2019_3 BoulderRockway2019_4

 

 

Επισημάνσεις για τον αγώνα του 21ου Κυπέλου Bouldering – Πρόσκληση εκπροσώπων & προπονητών συλλόγων σε σύσκεψη

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία των δηλώσεων στον αγώνα λήγει την 20/10/2019, στις 24:00 η ώρα και καμία δήλωση δεν θα γίνει δεκτή μετά την λήξη.

Σημαντική παρατήρηση: Επειδή ο αγώνας είναι ταυτόχρονα και βαλκανικός θα παρακαλούσαμε τους συλλόγους, κυρίως στις μικρές κατηγορίες, να δηλώσουν αθλητές οι οποίοι είναι αρκετά δουλεμένοι και προπονημένοι, γιατί το επίπεδο δυσκολίας των διαδρομών θα είναι αρκετά υψηλό. Παιδιά τα οποία είναι ελάχιστα μυημένα και προπονημένα, για να μην απογοητευτούν, είναι προτιμότερο να αγωνιστούν, αφού ανεβάσουν το επίπεδό τους, σε επόμενους αγώνες

Εάν κάποιος αθλητής από τους δηλωθέντες δεν θα μπορέσει να συμμετέχει, θα πρέπει ο σύλλογος να ενημερώσει για την απουσία του πριν τον αγώνα με e-mail στο feakas2000@yahoo.com

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 25/10/2019 από τις 17.30-20.30 μ.μ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΗΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣΑΚΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ e-mail eosa@otenet.gr ως 20/10/2019.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Μετά την τεχνική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 20:30 το βράδυ της Παρασκευής παρακαλούνται όλοι οι αρχηγοί και οι προπονητές των συλλόγων να παραμείνουν για να συζητήσουμε τα πεπραγμένα της φετινής χρονιάς αλλά και να πάρουμε αποφάσεις για σημαντικές αλλαγές που προτείνονται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Επειδή οι προτάσεις για αλλαγές είναι σημαντικές η συμμετοχή όλων κρίνεται επιβεβλημένη γιατί τα θέματα που θα τεθούν αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό τη δομή του προγράμματος των αγώνων.

BalkanYouthCup_05small

21ο Κύπελλο bouldering “Αθ. Λευκαδίτη”, Αθήνα Rockway Climbing Gym 26-27/10/2019

BalkanYouthCup_05small

Στις 26 & 27 Οκτωβρίου 2019 στο Γυμναστήριο του Rockway Θα γίνει το 21ο κύπελλο Ελλάδος στο αγώνισμα του Bouldering. Ο αγώνας θα είναι ταυτόχρονα και βαλκανικό κύπελλο στις κατηγορίες Νέων και παίδων.

Οι Έλληνες αθλητές που δηλώνονται στο ελληνικό κύπελλο συμμετέχουν αυτόματα και στο βαλκανικό οπότε θα δηλωθούν μόνο στο link που υπάρχει στην συνημμένη προκήρυξη στα ελληνικά.

Δείτε πληροφορίες: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 21ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ BOULDER 2019

 

BALKAN BOULDERING YOUTH CUP, ATHENS – GREECE 26 & 27/10/2019

BalkanYouthCup_05small

We have a pleasure to invite you, all Balkan countries, to participate  in the youth Balkan Bouldering cup for Youths (Juniors-youth A-youth B) and cadets (A, B, C, D) male and female, which will be held on 26 & 27 of October 2019  in Athens in Rocway gym center.

Please find in attach the invitation letter with details and the provisional program.

Invitation letter: BALKAN YOUTH CUP (ROCKWAY) 2019.pdf

BalkanYouthCup_01 BalkanYouthCup_02
BalkanYouthCup_03 BalkanYouthCup_04

 

Συμμετοχή σε βαλκανικούς αγώνες αγωνιστικής αναρρίχησης 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Η  αγωνιστική σεζόν  στην χώρα μας θα τελειώσει με τον αγώνα κυπέλλου bouldering  όλων των κατηγοριών (αγωνιστικών και προ αγωνιστικών) και θα είναι ταυτόχρονα και Βαλκανικό Κύπελλο Νέων, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο γυμναστήριο του Rock way. Στις επόμενες μέρες θα βγει  η προκήρυξη του αγώνα.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην αρχή της χρονιάς θα δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές μας να πλουτίσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα με συμμετοχή τους σε βαλκανικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Θυμίζω ότι σε αυτά, δύναται να συμμετέχουν αθλητές των αγωνιστικών κατηγοριών που τερμάτισαν στις 5 πρώτες θέσεις και των προ αγωνιστικών κατηγοριών που τερμάτισαν μέχρι την 8η θέση.

Οι αθλητές θα δηλωθούν από την ομοσπονδία αλλά όλα τα υπόλοιπα  (μεταφορά, διαμονή, διατροφή, ασφάλιση) θα τα αναλάβουν οι σύλλογοι, οι προπονητές και οι γονείς.

Πρώτος αγώνας είναι το βαλκανικό πρωτάθλημα δυσκολίας προ αγωνιστικών κατηγοριών που θα γίνει στην πίστα των Σκοπίων. Στο πρόγραμμα οι διοργανωτές έχουν συμπεριλάβει  και  αγωνιστικές κατηγορίες (νέοι και νέες Α και Β). Δηλαδή έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι κατηγορίες από Α (νέοι, νέες) έως την Ζ (ή παίδες Δ).

Ο αγώνας θα γίνει στις 28.9.2019 οπότε μέχρι 20.9.2019 θα πρέπει να στείλετε με mail στο  feakas2000@yahoo.com  και στο info@eooa.gr  τις συμμετοχές σας για να τις μεταβιβάσω.

Το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν και άλλοι αγώνες νέων σε βαλκανικές χώρες που θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε. Θα βγει ανακοίνωση με τις ημερομηνίες και τις λεπτομέρειες σε επόμενη ανακοίνωση.

Συνημμένα τα πρόγραμμα  των αγώνων όπως το συνέταξαν οι διοργανωτές.

INVITATION LETTER for Atomska Mravka 2019 with agenda

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

Συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Arco 21-31/8/2019

Με πολλές εμπειρίες αλλά και έντονο προβληματισμό πώς θα γίνουμε καλύτεροι και περισσότερο ανταγωνιστικοί, επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης από το Arco της Ιταλίας όπου το διάστημα 21-8 έως 1-9, με συμμετοχή 45 χωρών και 1450 αθλητών, έλαβε χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Ενώ κάθε χρόνο το επίπεδο στην χώρα μας πραγματικά ανεβαίνει βλέπουμε σε τέτοιου είδους αγώνες τη διαφορά μας, από τα κράτη που δουλεύουν συστηματικά, να μεγαλώνει.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά ή μάλλον κάνουμε πολύ λιγότερα από αυτά που κάνουν τα υπόλοιπα κράτη. Δεν έχουμε τα ανάλογα γυμναστήρια και εγκαταστάσεις αλλά αυτό δεν αποτελεί το απόλυτο άλλοθι για την στασιμότητά μας… Μας λείπουν και πολλά αλλά που είναι το ίδιο σημαντικά για την εξέλιξη των αθλητών. Μας λείπουν λοιπόν τα καλύτερα γυμναστήρια, οι καλύτεροι χαράκτες, οι καλύτεροι προπονητές αλλά κυρίως η καλύτερη αθλητική συνείδηση που πρέπει να περάσει σε όλους μας για να αλλάξουμε επίπεδο.

Θα γίνει μια προσπάθεια να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε όλη την δομή της λειτουργίας μας για την οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 11 αθλητές της Εθνικής Ομάδας στο σύνολο. Επτά εκ των οποίων, ήτοι Θεοχαρόπουλος Ερμής, Καλλία Εύα, Λιούνη Αθανασία, Παλτατσίδου Ζωή, Σακκά Νίκη, Λαυρεντάκης Φίλιππος, Καλλίκας Δημήτριος με την κάλυψη όλων σχεδόν των εξόδων από την ομοσπονδία και 4 αθλητών: Λάβδας Αλέξανδρος, Μαυρομάτης Μανώλης, Noel Baker Γιάννης, Εξακοίδη Όλγα οι οποίοι ήρθαν με συνοδεία και έξοδα των οικείων τους.

Όλοι οι αθλητές έδειξαν υποδειγματική συνέπεια και είχαν πάθος και αγωνιστικότητα για διάκριση αλλά νομίζω ότι είδαν και αυτοί την πραγματικότητα κατάματα, ότι δηλαδή χρειάζεται περισσότερη δουλειά και θυσίες για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την χορήγηση ενός van Toyota με το οποίο έγινε η μετάβασή μας στο Arco.

Τα αποτελέσματα στα τρία αγωνίσματα και σε όλες τις κατηγορίες μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.ifsc-climbing.org/index.php/component/ifsc/?view=event&WetId=8259

arco2019_1 arco2019_2
arco2019_4 arco2019_5
arco2019_6 arco2019_7
arco2019_8 arco2019_9
arco2019_3