ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Γιώργος Μαρτζούκος

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του Γιώργου Μαρτζούκου, ενός εναπομείναντος ορειβατικού θρύλου στις 26/10/2019.

Ο Γιώργος Μαρτζούκος έγινε μέλος του Ε.Ο.Σ Αθηνών το 1951 και ήταν πρωτοπόρος στην αναρρίχηση βράχου με πολλές διαδρομές στα βουνά μας και στο εξωτερικό. Είχε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει κλειστή αναρριχητική πίστα στα γραφεία του Ε.Ο.Σ Αθηνών. Είχε επίσης σημαντική δράση ως μέλος της σπηλαιολογικής ομάδας του Ε.Ο.Σ Αθηνών.

Παράλληλα είχε σοβαρή δράση ως Αθλητής Χιονοδρομίας, με συμμετοχή σε αγώνες του Εθνικού πρωταθλήματος.

μαρτζουκοςΣυμμετείχε σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του Ε.Ο.Σ Αθηνών από το 1977 μέχρι και το 1989, ως Πρόεδρος (1988/89), ως Αντιπρόεδρος (1978/87), ως Έφορος Χιονοδρομίας (1978/79) και Γενικός Έφορος (1977).

Το 1982 πρωταγωνίστησε στην κίνηση για το διαχωρισμό της ενοποιημένης Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Χιονοδρομίας και εξελέγη στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Διετέλεσε Μέλος σε Τεχνικές Επιτροπές των Ομοσπονδιών και του Συνδέσμου μας.

Άφησε σημαντικό συγγραφικό έργο με 4 βιβλία:

  1. Παγκόσμια Ιστορία Ορειβασίας
  2. Παγκόσμια Ιστορία Χιονοδρομίας
  3. Ιστορία της Ορειβασίας στην Ελλάδα και
  4. Ιστορία της Χιονοδρομίας στην Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του.

Αξιολόγηση δράσης σωματείων μελών Ε.Ο.Ο.Α 2019

Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι πρέπει να υποβάλλετε τη δραστηριότητα του σωματείου σας για το 2019 μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2020 μόνο μέσω ταχυδρομείου (κατά προτίμηση συστημένου) και όχι με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Σας υπενθυμίζουμε ότι η κατάθεση της δράσης του σωματείου σας είναι απαραίτητη προκειμένου να έχει το σωματείο δικαίωμα ψήφου στην προσεχή Γ.Σ της Ε.Ο.Ο.Α. (σχετική εγκύκλιος θα αναρτηθεί σύντομα)

Μπορείτε να ανακτήσετε τα έντυπα αξιολόγησης από την αντίστοιχη ανακοίνωση που βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ο.Α με τίτλο: «Έντυπα αξιολόγησης δράσης σωματείων μελών Ε.Ο.Ο.Α»

  • Κανένα έντυπο δεν θα γίνει δεκτό αν δε φέρει τη σφραγίδα του σωματείου και υπογραφές του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα
  • Παρακαλούμε θερμά να διευκολύνετε το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης αποτυπώνοντας μόνο την πραγματική εικόνα του σωματείου σας.
  • Όσα στοιχεία δε συμφωνούν με τις οδηγίες συμπλήρωσης του εντύπου που σας έχουν αποσταλεί δε θα κατοχυρώνονται στο σωματείο σας
  • Αντιπαραβάλλουμε πάντα τη δραστηριότητα των προηγουμένων ετών των σωματείων από το αρχείο μας και συνεπώς αν διαπιστωθεί ανακριβής καταχώρηση αυτή θα αφαιρεθεί.

Σας επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να αμελείτε να στέλνετε τη δράση του σωματείου σας η οποία κατόπιν κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατά αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται στην πολιτεία η πραγματική  δύναμη της Ομοσπονδίας. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας θα παρακαλούσαμε να τακτοποιηθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες από παρελθόντα έτη.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας

Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα αξιολόγησης δράσης σωματείων – μελών Ε.Ο.Ο.Α σε δύο μορφές:

Συμμετοχή της Ε.Ο.Ο.Α στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι στην Αττάλεια 27-29/9/2019

Γενική Συνέλευση I.S.M.F
Antalya Turkey 27-29/9/2019

Στην Αττάλεια της Τουρκίας έγινε η φετινή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (I.S.M.F.)

Στην φετινή συνέλευση ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Νέος πρόεδρος σε αντικατάσταση του Ιταλού πρώην προέδρου Armando Mariotta ψηφίστηκε ο Ελβετός Thomas Kahr. Στην θέση του Γ. Γ. ψηφίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ισπανός Louis Lopez.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για όλα τα μέλη του προεδρείου γίνεται χωριστά ψηφοφορία. Για την κάθε θέση υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος!! Άρα η σύνθεση του προεδρείου ήταν δεδομένη.

Τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1) Ο τεχνικός διευθυντής της I.S.M.F Orioll Montero ανέφερε μερικά ενδιαφέροντα, όπως το ότι αν οι ομοσπονδίες ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σεμινάρια στελεχών θα πρέπει να το ζητούν από την προηγούμενη χρονιά για να μπορέσει η I.S.M.F να διαθέσει τους ανάλογους εκπαιδευτές. Επίσης ανέφερε ότι η Δ.Ο.Ε αν γίνει αίτημα έγκαιρα μπορεί να ενισχύσει ομοσπονδίες οικονομικά μέσω solidarity programms για συμμετοχή σε παγκόσμια κύπελλα ή πρωταθλήματα.

2) Αναφέρθηκε ότι δεν εγκρίθηκε το πρόγραμμα Erasmus για δημιουργία camp νέων αθλητών και θα ξαναγίνει αίτημα για το 2020.

3) Στη Ολυμπιάδα νέων το 2020 στην Ελβετία θα επιδιωχθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η παρουσία του ορειβατικού σκι ώστε να υπάρξει θετική απόφαση στο αίτημα για συμμετοχή στην χειμερινή Ολυμπιάδα του 2026 που θα γίνει στην Cortina d’Abezo.

4) Εγκρίθηκε αλλαγή στο σύστημα βαθμολογίας των αθλητών για την παγκόσμια κατάταξη τους (ranking). Στο εξής θα βαθμολογούνται, αντί για τους 30 που ισχύει έως τώρα, οι 50 πρώτοι αθλητές. Ο πίνακας των βαθμών θα ανακοινωθεί.

5) Προτάθηκαν νέες κατηγοριοποιήσεις αθλητών που να περιλαμβάνονται και αθλητές μικρότερων ηλικιών. Δεν ελήφθη απόφαση αλλά δεσμεύτηκε η τεχνική επιτροπή να κατεβάσει ολοκληρωμένη πρόταση στην επόμενη Γ. Σ.

atalia2019_1 atalia2019_2

Εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Άγραφα – ενέργειες Ε.Ο.Ο.Α

Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζουμε ότι αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην οροσειρά των Αγράφων καθώς και για τη δράση μεγάλων εταιρειών στα ελληνικά βουνά γενικότερα, με το πρόσχημα της πράσινης ανάπτυξης, η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας αναρρίχησης έχει αποστείλει τη συνημμένη επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Χατζηδάκη από 11/7/2019. Μέχρι ώρας δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Για το Δ.Σ.

Κατάταξη σωματείων για το 2019 – αξιολόγηση δράσης 2018

Αγαπητοί φίλοι,

Με βάση τα έντυπα αξιολόγησης που κατατέθηκαν στην Ε.Ο.Ο.Α  η κατάταξη των σωματείων – μελών Ε.Ο.Ο.Α αναλύεται ως εξής:

α)  Από τα 84 σωματεία στη δύναμη της Ε.Ο.Ο.Α 74 υπέβαλλαν τη δράση τους για το 2018.

β) Δέκα (10) σωματεία κατατάσσονται στην Α΄ κατηγορία, οκτώ (8) σωματεία κατατάσσονται στη Β΄ κατηγορία, εννέα (9) στη Γ΄ κατηγορία, τριάντα ένα (31) στη Δ΄ κατηγορία και δεκαέξι (16) στην Ε΄ Κατηγορία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε/κατεβάστε τον αναλυτικό πίνακα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ                         Μ. ΦΟΥΡΙΩΤΗ

Περί αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων – υπενθύμιση

Δείτε το σχετικό έγγραφο

2o »Olympic Day Run», Θεσσαλονίκη 9/6/2019

Δείτε σχετικές πληροφορίες

2019_OlympicDayRun_Poster

Επικαιροποίηση ενημέρωσης επί της διαδικασίας κατάθεσης αιτημάτων αδειοδότησης για διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Συνέχιση ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου Ε.Ο.Ο.Α – Περιγραφή παροχών

Δείτε εδώ τη συνέχιση ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου Ε.Ο.Ο.Α

Περιγραφή παροχών

Ν. 4603/2019 «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ48/14-3-2019)

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Κατηγοριοποίηση αθλητών & τρόπος συμμετοχής τους στους αγώνες αγωνιστικής αναρρίχησης 2019

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Πρόσληψη προπονητή αγωνιστικής αναρρίχησης 2019

Η Ε.Ο.Ο.Α ενδιαφέρεται να συνάψει σύμβαση έργου για την κάλυψη θέσης προπονητή αγωνιστικής αναρρίχησης. Η θέση αυτή θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της εθνικής ομάδας αγωνιστικής αναρρίχησης για το έτος 2019.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

Συγκρότηση Εθνικής Ομάδας Ορειβατικού Σκι 2019 Ορθή επανάληψη

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Ανάληψη διοργάνωσης της Πανελλήνιας Ορειβατική Συγκέντρωσης το 2019

Υπενθυμίζουμε στα σωματεία μέλη μας ότι σε περίπτωση που επιθυμούν να αναλάβουν τη διοργάνωση της Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης το 2019, να φέρουν σχετικό αίτημα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών στις 26/1/2019.

Πρόγραμμα Γ.Σ. Ε.Ο.Ο.Α 26/1/2019

Δείτε το Πρόγραμμα Γ.Σ. Ε.Ο.Ο.Α 26/1/2019