ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ Καλογερή με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης

Δείτε το δελτίο τύπου

Xania_2021

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ 2021, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30/9/2021

Σας ενημερώνουμε ότι με βάση την Υπουργική Απόφαση 398989/ΦΕΚ τ.Β/3920/25-8-2021 που αφορά στην τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για το Μητρώο 2021 (168038/15-4-2021, Β/1593), την οποία και σας διαβιβάζουμε, καθορίζεται ως τελική ημερομηνία υποβολής ολοκληρωμένων αιτήσεων για το μητρώο 2021 η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Η προθεσμία αυτή αφορά στην υποχρέωση υποβολής όλων των σωματείων (εγγεγραμμένων και μη) νέων ολοκληρωμένων αιτήσεων για το μητρώο 2021.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι σήμερα από την πλατφόρμα, αρκετά σωματεία που έχουν εγγραφεί στο μητρώο 2020 δεν έχουν υποβάλλει ολοκληρωμένες αιτήσεις (επικαιροποίηση στοιχείων) για το 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι η μη υποβολή της νέας αίτησης μέχρι 30/9/2021 θα οδηγήσει στην αυτόματη διαγραφή του σωματείου από το μητρώο.

Παρακαλούνται τα σωματεία μέλη μας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες εντός της ορισμένης τελικής προθεσμίας για την υποβολή ολοκληρωμένων αιτήσεων προκειμένου να εγγραφούν ή να παραμείνουν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

ΥΑ398989_ΦΕΚ3920 Β 25-08-2021 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΑ168038_ΦΕΚ1593 Β 15042021

Δελτίο τύπου Πανελλήνια Σχολή Ορειβασίας Αναρρίχησης

Με το παρόν δελτίο διευκρινίζουμε ότι :

Πρόσφατα λάβαμε γνώση ανάρτησης στην ιστοσελίδα www.basecamp.gr περί διοργάνωσης σχολής με τίτλο «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ» από την ατομική επιχείρηση BASECAMP του Παναγιώτη Κοτρωνάρου για το περιεχόμενο της ανάρτησης το οποίο θίγει τα συμφέροντα της ΕΟΟΑ του έγινε εξώδικη όχληση με την παρότρυνση να ανασκευάσει την ανάρτηση. Δυστυχώς ο κ. Κοτρωνάρος με δημοσιεύσεις στο fakebook (Panagiotis Kotronaros Έκτακτη Ανακοίνωση. Εκτός Ε.Ο.Ο.Α μετά από 25 χρόνια!) προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ουσία και τα γραφόμενα του εξωδίκου με ανακρίβειες και συκοφαντίες για τα μέλη του Δ.Σ της ΕΟΟΑ, έως σήμερα δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια σε όσα ανακριβή μας προσάπτει. Παρατηρούμε όμως πως την στάση μας την εξέλαβε ως αδυναμία λόγου απάντησης και συνεχίζει να γράφει ανακρίβειες.

Panagiotis Kotronaros

Γιώργος @@@@@ φυσικά και θα δώσω στη δημοσιότητα το εξώδικο. 25 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά και το ξέρει όλη η Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια η ΕΟΟΑ έχει δώσει στους μαθητές που έχω εκπαιδεύσει στις σχολές πάνω από 1.000 βεβαιώσεις ΕΟΟΑ. Πάντα τα προγράμματα ανέβαιναν πρώτα στο επαγγελματικό μου site basecamp.gr. Τώρα θυμήθηκαν να μου στείλουν εξώδικο; Τι άλλαξε δηλαδή ρε Γιώργος Παπάζογλου για πες μου εσύ που ξέρεις? Στην Σαράνταινα Γραμμένη Οξυά, η μπουλντόζα κοντεύει να μπει μέσα στο καταφύγιο της Ε.Ο.Ο.Α, δεν τους είδα όμως να στείλουν κάποιο εξώδικο στην εταιρεία ή έστω στον εργολάβο που έχει παραβεί όλους τους κανονισμούς περί προστατευόμενης περιοχής. Αλλά ξέχασα, την άλλη βδομάδα έχουν ραντεβού με τον υπουργό, πως θα παρουσιαστούν μπροστά του αν τους έχει πάρει κανένα μάτι στη διαδήλωση? Με σκυμμένα τα κεφάλια? Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της διαπλοκής τότε ποιος είναι;

Αντιγραφή από το προσωπικό fakebook του κ. Κοτρωνάρου το οποίο είναι ανοικτό άρα και δημόσιο.

Με τις δημοσιεύσεις του κ. Κοτρωνάρου ψευδώς δίνεται η εντύπωση ότι το εξώδικο που του κοινοποιήθηκε έγινε για να τον πολεμήσουμε ως ομοσπονδία στο θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών και τις προσπάθειας που κάνει ώστε να μην διαβρωθούν τα βουνά από τις ανεμογεννήτριες, φυσικά και είμαστε μαζί με όλες τις φωνές που αντιδρούν στη βάναυση αλλοίωση του τοπίου έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει και το βιώνουμε καθημερινά, φυσικά και είμαστε ενάντια σε ενέργειες που έχουν ως συνέπεια την επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα, τη ζημιά των δασών, όπως έχουμε κοινωνήσει με ψήφισμά μας σε αρμόδιους φορείς μετά από ομόφωνα απόφαση της Γ.Σ των σωματείων μας.

Έξυπνα και αριστοτεχνικά προσπαθεί με επικοινωνιακούς παραλληλισμούς να αποσυνδέσει τα γραφόμενα του εξωδίκου που αφορούν την επαγγελματική του ιδιότητα ως εκπαιδευτή και να το συνδέσει με την προσωπική του δράση ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, κατηγορώντας, συκοφαντώντας τα μέλη του Δ.Σ της ΕΟΟΑ, άτομα που προσφέρουν εθελοντικά και όχι με αμοιβή όπως ο κ. Κοτρωνάρος, Λέμε λοιπόν ότι εμείς δεν είμαστε με το σύστημα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ κ. ΚΟΤΡΩΝΑΡΟ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ όπως εσείς λέτε κακόβουλα για εμάς. Αυτό ίσως καλύπτει τον ίδιο όχι όμως το Δ.Σ της ΕΟΟΑ, επαναλαμβάνουμε πως όλοι εμείς στο Δ.Σ είμαστε άτομα που δίνουμε από τον χρόνο μας και την επαγγελματική μας ενασχόληση και προσπαθούμε να προστατέψουμε το θεσμό και το κύρος της ομοσπονδίας, στην προσωπική μας δραστηριότητα έχουμε συμμετοχή και άποψη.

Παρακάτω περιγράφεται επιγραμματικά η ουσία του εξωδίκου το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε εμείς γιατί εμπίπτει στο νόμο για τα προσωπικά δεδομένα.

Η Ομοσπονδία μας ουδεμία έγκριση παρείχε για τη διοργάνωση της ανωτέρω σχολής, «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ» από την ατομική επιχείρηση BASECAMP του Παναγιώτη Κοτρωνάρου, ούτε υπάρχει μεταξύ της Ομοσπονδίας και της ανωτέρω κερδοσκοπικής επιχείρησης οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας όπως επιχειρείται να εμφανιστεί στην ανωτέρω ανάρτηση.

  • Ουδέποτε υποβλήθηκε στην Ομοσπονδία μας οποιοδήποτε έγγραφο της ανωτέρω σχολής προς έγκριση,
  • Ουδεμία βεβαίωση ή πιστοποίηση αποφοίτησης ή με άλλο τρόπο αναγνώρισης της ανωτέρω σχολής παρέχεται από την Ομοσπονδία.
  • Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας είναι διατεθειμένο να προασπίσει με κάθε τρόπο και σε κάθε θεσμοθετημένη Αρχή (Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές, διοικητικές και φορολογικές Αρχές), τα συμφέροντα και το κύρος της Ομοσπονδίας αποτρέποντας κάθε παρόμοια ενέργεια και ιδιαίτερα ψευδείς δημοσιεύσεις και αναρτήσεις σχετικές με σχολές, «εγκεκριμένες από την Ομοσπονδία ή σε συνεργασία με την Ομοσπονδία».

Για την Ε.Ο.Ο.Α
Το Δ.Σ

Ενημέρωση για διοργανώσεις Αθλητικής Αναψυχής από την Περιφέρεια Αττικής / Τμήμα αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων και αγώνων

Ενημέρωση Προς Αναγνωρισμένες Από Τη Γ.Γ.Α. Αθλητικές Ομοσπονδίες Για Διοργανώσεις Αθλητικής Αναψυχής 07-07-2021

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων Γ.Γ.Α, εγγραφή – επικαιροποίηση στοιχείων

Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 168038 Υ.Α από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (Φ.Ε.Κ 1593/Β/20-4-2021), σχετικά με την εγγραφή των αθλητικών σωματείων με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του Ν. 4717/2020 (Α 148), η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας από τις 21/4/2021 με τίτλο: «Αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση και επικαιροποίηση των στοιχείων». Παρακαλούμε τα σωματεία που διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για την εγγραφή τους στο ως άνω μητρώο να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες

Σας εφιστούμε την προσοχή, διότι σύμφωνα με την παρ. 3του άρθρου 4, τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο κατά το έτος 2020, υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα απαιτούμενα στοιχεία ως τις 31/8/2021. Η επικαιροποίηση στοιχείων συνιστά νέα αίτηση εγγραφής. Εάν η αίτηση επικαιροποίησης, είναι ελλιπής και έχει ως αποτέλεσμα τη μη επικαιροποίηση της εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο για το έτος 2021, το ενδιαφερόμενο αθλητικό σωματείο έχει δικαίωμα διόρθωσης, συμπλήρωσης και επανυποβολής της αίτησής του μέχρι τις 30/11/2021.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4726/2020 (Φ.Ε.Κ 181Α/18-9-2020) και τα άρθρα 3 παρ. 1α και 30 παρ. 2 αναφορικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση προβλέπονται τα εξής:

Άρθρο 3 / Ειδική αθλητική αναγνώριση – Τροποποίηση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999

1Α. Κατά τα πρώτα δύο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων, χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος. Αν μετά από την παρέλευση δύο (2) ετών από την εγγραφή του το αθλητικό σωματείο δεν έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση, διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο των μελών της ένωσης ή της ομοσπονδίας και δε δύναται πλέον να συμμετέχει στις αγωνιστικές διοργανώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας.

Άρθρο 30 / Μεταβατικές διατάξεις

2. Τα αθλητικά σωματεία, τα οποία κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένα σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση της αναγνώρισης αυτής το αργότερο εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Αθλητικά σωματεία που δεν θα λάβουν την ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος διαγράφονται αυτοδικαίως από το οικείο μητρώο μελών και δε δύνανται να συμμετέχουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας.

Με ορειβατικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                                ΕΥΑ ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση: http://www.eooa.gr/?p=4917

Ημερολόγιο αγώνων εκδηλώσεων Ε.Ο.Ο.Α 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2021

Συνάντηση μελών διοίκησης της Ε.Ο.Ο.Α με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ. Νίκος Κοντός, η Γεν. Γραμματέας κα Εύα Μπάλλιου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ. Ρουμελιωτάκης, είχαν συνάντηση για θέματα της Ε.Ο.Ο.Α. με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη.  Στη συζήτηση παρευρέθηκε και η Νομική Σύμβουλος της Γ.Γ.Α κα Ανδριανοπούλου Χριστιάνα. Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της αναγνώρισης της ορειβασίας ως άθλημα. Υπήρξε διαλογική και ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις, αντιρρήσεις, γιατί δεν μπορεί η ορειβασία να είναι ένα ακόμα ανταγωνιστικό άθλημα, με μέτρηση χρόνου και αγώνες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υπαρκτούς κίνδυνους που προκύπτουν για τους αθλητές, στην περίπτωση που ορισθεί και θεσμοθετηθεί η ορειβασία ως ανταγωνιστικό άθλημα.

Ο  Υφυπουργός άκουσε τα επιχειρήματα της Ε.Ο.Ο.Α και με πνεύμα συγκατάθεσης και κατανόησης της ιδιαιτερότητας του αθλήματος της Ορειβασίας ζήτησε από τη νομική  σύμβουλο να εξετάσει τον τρόπο για να παραμείνει η ορειβασία στον χώρο του αθλητισμού και στη Γ.Γ.Α ως μη ανταγωνιστικό άθλημα.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή πιστών αναρρίχησης στην Ελλάδα ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλους πανευρωπαϊκούς αγώνες, ένα θέμα όπου ήδη έχει ξεκινήσει να οργανώνεται και να δρομολογείται με πρωτοβουλία του πρόεδρου της ΕΟΟΑ κ. Νίκου Κοντού. Από την πλευρά του, ο κ. Υφυπουργός, έκανε επαφές με δημάρχους και προέδρους Ε.Α.Κ. σε διάφορες πόλεις (όπου ήδη είχε κάνει επαφή ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α) δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξη της Γ.Γ.Α. στην κατασκευή τους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξοπλισμού τους, οι πίστες αναρρίχησης.

Προσκαλέσαμε τον κ. Υφυπουργό στην Κρήτη κατά την διάρκεια του αναρριχητικού camp αρχές Σεπτέμβρη, μα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορεί να παρευρεθεί και μας ζήτησε να κάνουμε ένα ακόμα αναρριχητικό camp τον Νοέμβριο ώστε να είναι εφικτή η παρουσία του. Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης αποδεχόμενος την πρόσκληση που του κάναμε  δήλωσε πως θα προσπαθήσει να παρευρεθεί στην 32η Πανελλήνια Αναρριχητική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

eooa2021_2

Πεπραγμένα Γ.Σ. Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορειβατικών Οργανώσεων EUMA, 5/6/2021

Δείτε τα πεπραγμένα

Δελτίο τύπου: Ξεκινούν οι εργασίες επισκευής του ορειβατικού καταφυγίου «ΝΑΣΟΣ ΤΖΑΡΤΖΑΝΟΣ» της Ε.Ο.Ο.Α. στα Βαρδούσια

https://pste.gov.gr/deltio-typou-xekinoun-ergasies-episkevis-oreivatikou-katafygiou-vardousion/

Ομαδική Ασφάλιση

Το Πρόγραμμα Α, αφορά την κάλυψη των παιδιών του Φυτωρίου των συλλόγων της Ομοσπονδίας .

Το Πρόγραμμα Β, αφορά την κάλυψη των ερασιτεχνών αθλητών ορειβασίας αναρρίχησης, ορειβατικού σκι, τα μέλη των συλλόγων για τις αναβάσεις των καθώς και τους συμμετέχοντες σε σχολές.

ΕΟΟΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διομήδης Χατζίδης

Άλλη μία απώλεια η οποία μας γέμισε θλίψη. Έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών, άλλη μία προσωπικότητα από τον χώρο της Ορειβασίας. Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. Διομήδης Χατζίδης ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. Υπήρξε μέλος και Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών, μετέχοντας πολλά χρόνια στις διοικήσεις του. Μέχρι τέλους της ζωής του ήταν παρών με την ήρεμη παρουσία του και τις εύστοχες παρατηρήσεις του στα δρώμενα της Ε.Ο.Ο.Α., συμμετέχοντας σαν επίτιμος προσκεκλημένος στις Γενικές Συνελεύσεις και τις διάφορες εκδηλώσεις της. Υπήρξε ένας πραγματικός ευπατρίδης στο χώρο της Ορειβασίας. Διετέλεσε:

Πρόεδρος Ε.Ο.Ο.Α. 1988-1994
Γεν. Γραμματέας Ε.Ο.Ο.Α. 1985-1988
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ε.Ο.Ο.Α. 1979-1982
Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Ο.Α. 1964-1968 & 1975
Πρόεδρος Ε.Ο.Σ. Αθηνών 1974
Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Σ. Αθηνών 1967 & 1970-1972
Γεν. Γραμματέας Ε.Ο.Σ. Αθηνών 1964-1966
Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Σ. Αθηνών 1960-1963

Για όλα τα παραπάνω η Ε.Ο.Ο.Α. τον ανακήρυξε Επίτιμο Πρόεδρο από το 1994

Η Ε.Ο.Ο.Α εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του

Δυστυχώς το πρώτο εξάμηνο του 2021 άφησε τον Ορειβατικό κόσμο φτωχότερο, αφού έφυγαν από κοντά μας πολύ γνωστοί και αγαπημένοι. Στις αρχές Απριλίου έφυγαν ο Θεμιστοκλής Μυστριώτης και ο Μάκης Ιδοσίδης, ακολούθησε στις 14 Απριλίου ο 13ος θεός του Ολύμπου, ο Κώστας Ζολώτας, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής ορειβασίας,  συνεχίζοντας τον χορό των απωλειών στις αρχές Ιουνίου ο Αλέκος Τσιλογιώργης και τώρα ο Διομήδης Χατζίδης.

Ευχόμαστε στη τελευταία τους ανάβαση να συναντηθούν όλοι μαζί και να μιλήσουν γιατί άλλο, για τα αγαπημένα τους βουνά!!!

hatzidis_1 hatzidis_6
hatzidis_5 hatzidis_4
hatzidis_3 hatzidis_2

 

 

Αλέξανδρος Τσιλογιώργης

Δυστυχώς άλλος ένας φίλος, συν-ορειβάτης έφυγε για μια τελευταία ανάβαση και μας γέμισε θλίψη.

Ο Άλεκος Τσιλογιώργης ήταν ο «Δάσκαλος” των περισσότερων βόρειων ορειβατών και επί χρόνια εκπαιδευτής στον Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής, ΕΟΣ Καβάλας, ΕΟΣ Δράμας, αλλά και σε πολλούς ακόμη ορειβατικούς συλλόγους. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του ΕΟΣ Καβάλας. Συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις διοργανώσεις αγώνων ορειβατικού σκι, μέχρι τελευταία. Μας έμαθε αναρρίχηση, τι θα πει ταλαιπωρία, τι είναι το ορειβατικό σκι και σε σχολές αρχαρίων μας έχωνε σε διαδρομές 6ου με καρυδάκια. Σκαρφάλωνε μέχρι την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 στον Νέστο.

tsilogiorgis_1 tsilogiorgis_2

Συντήρηση μονοπατιών στην Πάρνηθα το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Δείτε την ανακοίνωση

parnitha_2021_2 parnitha_2021_1

Όλοι Μαζί Μπορούμε, καθαρισμός / φροντίδα Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, νέα ημερομηνία δράσης

Σ. Μ/2021-432

Προς τα
Σωματεία μέλη Ε.Ο.Ο.Α

Θέμα: «Όλοι Μαζί Μπορούμε, καθαρισμός / φροντίδα Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, νέα ημερομηνία δράσης»

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ε.Ο.Ο.Α. σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», σκοπεύει να οργανώσει δράση για τη φροντίδα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων Ε4.

Η συγκεκριμένη δράση προγραμματίζεται να γίνει σε συνεργασία με τις Περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται το μονοπάτι και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την οποία έχουμε έρθει ήδη σε επαφή και βλέπουν την ιδέα με ενθουσιασμό.

Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί η δράση την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021.

Το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» θα συντονίσει τους συμμετέχοντες φορείς και θα προβάλλει τη Δράση από τα μέσα του Ομίλου ΣΚΑΪ, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.

Πιστεύουμε ότι με την παραπάνω δράση προβάλλεται το ορειβατικό αθλητικό ιδεώδες, στο πλαίσιο συνεργασίας με τα Μ.Μ.Ε τις περιφέρειες και την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και γενικότερα ο ορειβατικός αθλητικός τουρισμός αναδεικνύοντας παράλληλα τις ομορφιές της Ελλάδας.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επιτυχία αυτής της δράσης.

Παρακαλώ όπως μας απαντήσετε μέχρι τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 για τη συμμετοχή σας καθώς και τα τμήματα του Ε4 για τα οποία μπορείτε να αναλάβετε για καθαρισμό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                                     Ε. ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Ημερολόγιο Αγώνων Εκδηλώσεων Ε.Ο.Ο.Α 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2021