ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

DYNAFIT

DYNAFIT

Χορηγός ΕΟΟΑ

DIRECT ALPINE

DIRECT ALPINE

Χορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO


ACTIVEPOINT

MAKAK

MAKAK

Xορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

Χορηγός της εκδήλωσης μνήμης του Δημήτρη Μπουντόλα, Λιτόχωρο, 27/5/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Εθνικός Δρυμός Οίτης – Καλλίδρομο συμπλήρωση ερωτηματολογίου

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης παρακαλείσθε για τη συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου που αφορά στην άποψη των επισκεπτών στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Οίτης και/ή του Καλλίδρομου. Η δράση αυτή για την εκτίμηση της γνώμης των επισκεπτών είναι μέρος του έργου LIFE11 NAT/GR/1014. Η χρόνος που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι περίπου 10 λεπτά και η υποβολή του μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:  http://www.foropenforests.org/el/Questionaire-A11-Q2

Το έργο, διάρκειας πέντε ετών (09/2012-11/2017), υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ”, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του έργου http://www.foropenforests.org.

Αντικείμενο του έργου είναι η εφαρμογή διαχειριστικών πρακτικών στα δάση και στα διάκενα τους που θα συμβάλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε όλα τα επίπεδα, σε δύο ορεινές περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο.

Εκτός από το επιστημονικό κομμάτι, τα άμεσα αποτελέσματα του έργου για την περιοχή περιλαμβάνουν την παραγωγή γνώσης και εργαλείων διαχείρισης για την προστασία ειδών και οικοτόπων προτεραιότητας, τη δημιουργία υποδομών για την διαχείριση των επισκεπτών και την προστασία των δασών μέσω της κατασκευής υποδομών για  πυροπροστασία.

Το 75% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπόλοιπο 25% καλύπτεται από τους εταίρους.  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Χρήστο Γεωργιάδη (Δ/ντης έργου),  τηλ 210 3224944/εσωτ. 111 και cgeo@eepf.gr.