ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Olympus Ski Mountaineering Team Race, Open αγώνας ομάδων ορειβατικού σκι, 23ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομάδων Ορειβατικού Σκι 30/3/2014, ΟΛΥΜΠΟΣ (δελτίο τύπου)

Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνoυμε τη διοργάνωση του 3ου κατά σειρά Open Αγώνα Ομάδων Ορειβατικού Σκι και του 23ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ομάδων Ορειβατικού Σκι, στον Όλυμπο στις 30 Μαρτίου 2014. Στους αγώνες OPEN μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές από άλλες χώρες.

Η επιλογή του μυθικού Ολύμπου εκτός από τη συμβολική του σημασία για τα διεθνή ορειβατικά και αθλητικά δρώμενα σηματοδοτεί παράλληλα και μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη του ορειβατικού σκι στην Ελλάδα, είτε σαν άθλημα είτε σαν μορφή ήπιας περιήγησης των βουνών με ορειβατικά σκι.

Η άριστη συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ορειβατικού Σκι (I.S.M.F) απέφερε καρπούς με τη θεσμοθέτηση του αγώνα του Ολύμπου. Η διοργάνωση ενός αγώνα στον Όλυμπο σε ετήσια βάση αποσκοπεί στη διάδοση και εξάπλωση της κουλτούρας του αθλήματος σε χώρες εκτός της κεντρικής Ευρώπης.

Οι αγώνες Ορειβατικού Σκι στην Ελλάδα διοργανώνονται ή ανατίθενται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α), που εκπροσωπεί το άθλημα στην Ελλάδα. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη σε διεθνές επίπεδο, μέσω των αγώνων Ορειβατικού Σκι, των ανεξάντλητων δυνατοτήτων των ελληνικών βουνών.

Το Ορειβατικό Σκι αποτελεί την πιο ήπια και φιλική προς το περιβάλλον μορφή χιονοδρομίας μακριά από τα χιονοδρομικά κέντρα και προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες σε όλους τους χιονοδρόμους που διαλέγουν αυτό τον τρόπο περιήγησης στα ελληνικά βουνά. Συνδυάζει την άθληση, την ομαδικότητα, την περιήγηση, τη γνωριμία με τις ομορφιές των ορεινών περιοχών της Ελλάδας και πρωτίστως μυεί τους ενασχολούμενους σε ορεινά περιβάλλοντα απίστευτης ομορφιάς που χρήζουν προστασίας.

Η δυνατότητα μύησης στο άθλημα παρέχεται μέσω των 86 σωματείων μελών της Ε.Ο.Ο.Α. όπου διοργανώνονται σχολές Ορειβατικού σκι για αρχαρίους και μη από τους έμπειρους εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α.

Περιμένουμε τους φίλους του αθλήματος να δώσουν το παρόν στις 30 Μαρτίου 2014 στον Όλυμπο και να ενισχύσουν την προσπάθεια των ομάδων των Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ελασσόνας, το ΚΕΟΑΧ, τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο Ελασσόνας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, τους χορηγούς του αγώνα, Κλαουδάτος (Dynafit, Direct Alpine, Elan) και Garmin, και τα στελέχη των αγώνων χωρίς τη συμβολή των οποίων οι αγώνες δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθούν.

Για τους θεατές θα υπάρχει δωρεάν μετακίνηση από τη Λάρισα και την Ελασσόνα προς τον χώρο του αγώνα, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Για περισσότερες πληροφορίες

www.olympusskimountaineering.com
www.facebook.com/OLYMPUSSkiMountaineering