ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Μeteora Crack Challenge – 28η ΠΑΣ

METEORA CRACK CHALLENGE (16-18 Σεπτεμβρίου)

Τα Μετέωρα μαζί με την περιοχή του Elba στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας, έχουν τις πιο απαιτητικές σχισμές σε όλη την Ευρώπη. Εξαιρούνται βέβαια οι σχισμές των απανταχού γρανιτένιων σχηματισμών.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πρωτοπόροι στα βράχια των Μετεώρων ήταν αναρριχητές από το Elbsandsteingebirge. Τεράστια ονόματα της εποχής όπως ο D.Hasse, Eichinger, Stutte, Bauch και αργότερα K. Albert, H. Zach και άλλοι πολλοί δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στα παρθένα βράχια των Μετεώρων φτιάχνοντας διαδρομές διαμάντια, ξακουστές σε όλο τον κόσμο όπως το Δίεδρο της Σχιζοφρένειας, τον δρόμο της Επικοινωνίας και άλλες.

Αυτή τη στιγμή στα Μετέωρα υπάρχουν 30 κύριες και πολλές δευτερεύουσες σχισμές που απηχούν την απλότητα και το πνεύμα περιπέτειας των πρωτοπόρων. Δικαίως κατέχουν τον χαρακτηρισμό Trad. Στις σχισμές οι μόνιμες ασφάλειες είναι ελάχιστες και η τοποθέτηση καρυδιών και friends είναι απαραίτητη. Αυτό και μόνο τις κάνει μοναδικές.

Παρόλο που οι σχισμές είναι αντικείμενο πόθου αρκετών αναρριχητών, ελάχιστοι προσπαθούν τις περισσότερες από αυτές προβληματιζόμενοι από το ιδιαίτερο σκαρφάλωμα και τις περιορισμένες ασφάλειες. Αλλά υπάρχουν κάποιοι σκληροί, άφοβοι και πολύ τεχνικοί αναρριχητές που σκαρφαλώνουν τις φοβερές αυτές σχισμές. Αυτοί είναι οι CRACKMASTERS.

Φέτος στην πανελλήνια συνάντηση των Μετεώρων κάθε συμμετέχων/ουσα, θα έχει την ευκαιρία να κληρωθεί με έναν από τους CrackMasters, έμπειρους αναρριχητές στις σχισμές και να σκαρφαλώσει μαζί τους μια διαδρομή στα μέτρα του.

Κάθε συμμετέχων/ουσα στο MCC θα λάβει το μοναδικό χαρακτηριστικό μπλουζάκι του, κάθε Master το δικό του.

Ο διαγωνισμός:

Στα Μετέωρα δεν επιτρέπονται οι αγώνες! Στην Trad αναρρίχηση δεν ταιριάζουν οι αγώνες. Όμως στα Μετέωρα θα υπάρχει διαγωνισμός. Φωτογραφίας! Η καλύτερη φωτογραφία που θα τραβηχτεί σε σχισμή θα βραβευτεί με δώρα από τους χορηγούς του MCC.

Η διαδικασία:

Κάθε φωτογραφία θα αξιολογηθεί από μια επιτροπή όσον αφορά: την πρωτοτυπία της, την γωνία λήψης της, το φωτισμό της, το θέμα της και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Κάθε φωτογραφία που θα έρχεται στην επιτροπή θα προβάλλεται άμεσα με τα στοιχεία των αναρριχητών και της διαδρομής στον χώρο της εκδήλωσης και στην σελίδα της διοργάνωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.eooa.gr/, http://hmga.gr/ και https://www.facebook.com/HellenicMountainGuidesAssociation/?ref=aymt_homepage_panel