ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

DYNAFIT

DYNAFIT

Χορηγός ΕΟΟΑ

DIRECT ALPINE

DIRECT ALPINE

Χορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO


ACTIVEPOINT

MAKAK

MAKAK

Xορηγός Ε.Ο.Ο.Α.

ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ

Χορηγός της εκδήλωσης μνήμης του Δημήτρη Μπουντόλα, Λιτόχωρο, 27/5/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Ίδρυση Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορειβατικών Ενώσεων – E.U.M.A

25/11/2017

Και το όνομα αυτής…EUMA

 

Στις 25/11/2017 με τη συμμετοχή 23 Ευρωπαϊκών Ορειβατικών Ομοσπονδιών και 2 παρατηρητών, ιδρύθηκε η E.U.M.A – European Union Mountaineering Associations (Ορειβατικές Ομοσπονδίες της Ε.Ε). Οι συμμετέχοντες συνεδρίασαν στην έδρα της D.A.V στο Μόναχο, που θα είναι και η προσωρινή έδρα της νεοσύστατης ομοσπονδίας.

Οι σκοποί της νέας ομοσπονδίας είναι να προωθηθούν τα θέματα των Ευρωπαίων ορειβατών σε ότι αφορά τις υποδομές και την ασφάλειά τους, την προστασία των ορεινών όγκων, την παρουσίαση της ορειβασίας ως ένα μαζικό λαϊκό άθλημα και την βελτίωση του δικτύου μονοπατιών και ορειβατικών καταφυγίων.

Η ιδέα δημιουργίας της E.U.M.A γεννήθηκε πριν 10 χρόνια αλλά άρχισε να υλοποιείται τον Απρίλιο του 2016 όταν συστάθηκε στο Μιλάνο –με πρωτοβουλία του C.A.I – η ομάδα εργασίας που προετοίμασε το καταστατικό, συγκέρασε τις διαφορετικές απόψεις και εργάστηκε με συνέπεια για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι χώρες που συμμετείχαν στη ομάδα εργασίας αρχικά ήταν :Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Σερβία και στη συνέχεια προσχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

 

Στη Γ.Σ της 25ης Νοεμβρίου οι σύνεδροι επικύρωσαν το προτεινόμενο καταστατικό της E.U.M.A, επέλεξαν ως φορολογική έδρα της τις Βρυξέλλες και εξέλεξαν το πρώτο προεδρείο της νέας Ομοσπονδίας.

Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Roland Stierle από την Γερμανική Ομοσπονδία, αντιπρόεδρος το μέλος της ομάδας εργασίας Jan Bloudek από την Τσεχία και μέλη οι Dr. Ingrid Hayek από την Αυστρία, ο Juan Jesús Ibáñez Martín από την Ισπανία και ο Bojan Rotovnik από την Σλοβενία. Συνολικά η E.U.M.A εκπροσωπεί 2,5 εκατομμύρια ορειβάτες ανά την Ευρώπη, που είναι μέλη των οικείων ομοσπονδιών τους.

Η Ε.Ο.Ο.Α συμμετείχε ενεργά στην ομάδα εργασίας για τη σύσταση της E.U.M.A με τη Γενική Γραμματέα κα Μάγια Φουριώτη και συνέβαλε με τον καλύτερο τρόπο στη διαμόρφωση και διατύπωση των προτάσεων και των άρθρων του Καταστατικού της.

 Για την Ε.Ο.Ο.Α
Η Γ.Γ.
Μάγια Φουριώτη

euma_2 euma_1
euma_3