ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO


ACTIVEPOINT

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

2η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης, Βαρδούσια 16-18/3/2018, Δελτίο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης

Στις 16-18 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Χειμερινής Αναρρίχησης στα Βαρδούσια με την συμμετοχή 95 αναρριχητών από 22 σωματεία ήτοι Ε.Ο.Σ Άμφισσας, Α.Ο.Σ, Ε.Ο.Σ Ρεθύμνου, Ε.Ο.Σ Χανίων, Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης, Ε.Ο.Σ Κοζάνης, Σ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης, Ε.Π.Ο.Σ Φυλής, Ε.Ο.Σ. Αθηνών, Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής, Ε.Ο.Σ. Ελευσίνας, Π.Ο.Α., Σ.Ε.Ο Αθήνας, Ε.Ο.Σ Ηλιούπολης, Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου, Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων, Ε.Ο.Σ. Πρέβεζας, Φ.Ο.Π, Σ.Χ.Ο. Αράχωβας, Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας, Σ.Ε.Ο. Πάτρας «ΩΛΕΝΟΣ».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την E.O.O.A σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, την τοπική Κοινότητα «Αθανασίου Διάκου» και τον Ε.Ο.Σ Άμφισσας. Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν αναρριχήσεις στις ορθοπλαγιές του βουνού και παρακολούθησαν προβολές και παρουσιάσεις που έγιναν στο καταφύγιο. Οι διανυκτερεύσεις έγιναν στο καταφύγιο «Νάσος Τζάρτζανος» και το καταφύγιο του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών στη θέση Μετερίζια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τιμήθηκαν πρόσωπα που με την παρουσία τους έγραψαν ιστορία στη χειμερινή αναρρίχηση στη χώρα μας, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους καλεσμένους να αναπολήσουν παλιές όμορφες στιγμές και να σκαρφαλώσουν μαζί με νέους αναρριχητές σε διαδρομές των Βαρδουσίων. Την Κυριακή τελευταία ημέρα της συνάντησης, έγινε συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων στην πλατεία του χωριού «Αθανάσιος Διάκος», όπου υπό συνεχή βροχή, έγιναν απονομές αναμνηστικών και τοπικών προϊόντων και ακολούθησε γεύμα προσφορά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος της εκδήλωσης οι σχοινοσυντροφιές πραγματοποίησαν αρκετές καλές επαναλήψεις αλλά και το άνοιγμα νέας διαδρομής «Ανέλκυση» ( II 3 M3, 240m) ανοίχτηκε στις 17/3/2018 από τους Σταμάτη Κωνσταντακόπουλο και Μιχάλη Κτενόπουλο.

Από πλευράς Ε.Ο.Ο.Α. παραβρέθηκαν η κα Εύα Μπάλλιου μέλος του Δ.Σ, η κα Μαρίνα Μπεζεριάνου μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, ο κ. Νίκος Κοντός Έφορος Καταφυγίων & Μονοπατιών και η κα Ειρήνη Πολατίδου μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Ευχαριστούμε, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, το Δήμο Δελφών, τον Ε.Ο.Σ. Άμφισσας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, την POLO, την Active Point και τον Πεζοπορικό Όμιλο Αθηνών για τη δωρεάν παραχώρηση του καταφυγίου του στα Βαρδούσια για τη διανυκτέρευση των συμμετεχόντων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA vardousia2018_2