ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Arco 21-31/8/2019

Με πολλές εμπειρίες αλλά και έντονο προβληματισμό πώς θα γίνουμε καλύτεροι και περισσότερο ανταγωνιστικοί, επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης από το Arco της Ιταλίας όπου το διάστημα 21-8 έως 1-9, με συμμετοχή 45 χωρών και 1450 αθλητών, έλαβε χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Ενώ κάθε χρόνο το επίπεδο στην χώρα μας πραγματικά ανεβαίνει βλέπουμε σε τέτοιου είδους αγώνες τη διαφορά μας, από τα κράτη που δουλεύουν συστηματικά, να μεγαλώνει.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά ή μάλλον κάνουμε πολύ λιγότερα από αυτά που κάνουν τα υπόλοιπα κράτη. Δεν έχουμε τα ανάλογα γυμναστήρια και εγκαταστάσεις αλλά αυτό δεν αποτελεί το απόλυτο άλλοθι για την στασιμότητά μας… Μας λείπουν και πολλά αλλά που είναι το ίδιο σημαντικά για την εξέλιξη των αθλητών. Μας λείπουν λοιπόν τα καλύτερα γυμναστήρια, οι καλύτεροι χαράκτες, οι καλύτεροι προπονητές αλλά κυρίως η καλύτερη αθλητική συνείδηση που πρέπει να περάσει σε όλους μας για να αλλάξουμε επίπεδο.

Θα γίνει μια προσπάθεια να υπάρξουν κάποιες αλλαγές σε όλη την δομή της λειτουργίας μας για την οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουμε στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 11 αθλητές της Εθνικής Ομάδας στο σύνολο. Επτά εκ των οποίων, ήτοι Θεοχαρόπουλος Ερμής, Καλλία Εύα, Λιούνη Αθανασία, Παλτατσίδου Ζωή, Σακκά Νίκη, Λαυρεντάκης Φίλιππος, Καλλίκας Δημήτριος με την κάλυψη όλων σχεδόν των εξόδων από την ομοσπονδία και 4 αθλητών: Λάβδας Αλέξανδρος, Μαυρομάτης Μανώλης, Noel Baker Γιάννης, Εξακοίδη Όλγα οι οποίοι ήρθαν με συνοδεία και έξοδα των οικείων τους.

Όλοι οι αθλητές έδειξαν υποδειγματική συνέπεια και είχαν πάθος και αγωνιστικότητα για διάκριση αλλά νομίζω ότι είδαν και αυτοί την πραγματικότητα κατάματα, ότι δηλαδή χρειάζεται περισσότερη δουλειά και θυσίες για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την χορήγηση ενός van Toyota με το οποίο έγινε η μετάβασή μας στο Arco.

Τα αποτελέσματα στα τρία αγωνίσματα και σε όλες τις κατηγορίες μπορείτε να τα δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.ifsc-climbing.org/index.php/component/ifsc/?view=event&WetId=8259

arco2019_1 arco2019_2
arco2019_4 arco2019_5
arco2019_6 arco2019_7
arco2019_8 arco2019_9
arco2019_3