ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Συμμετοχή της Ε.Ο.Ο.Α στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι στην Αττάλεια 27-29/9/2019

Γενική Συνέλευση I.S.M.F
Antalya Turkey 27-29/9/2019

Στην Αττάλεια της Τουρκίας έγινε η φετινή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ορειβατικού Σκι (I.S.M.F.)

Στην φετινή συνέλευση ήταν προγραμματισμένο να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Νέος πρόεδρος σε αντικατάσταση του Ιταλού πρώην προέδρου Armando Mariotta ψηφίστηκε ο Ελβετός Thomas Kahr. Στην θέση του Γ. Γ. ψηφίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ισπανός Louis Lopez.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για όλα τα μέλη του προεδρείου γίνεται χωριστά ψηφοφορία. Για την κάθε θέση υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος!! Άρα η σύνθεση του προεδρείου ήταν δεδομένη.

Τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1) Ο τεχνικός διευθυντής της I.S.M.F Orioll Montero ανέφερε μερικά ενδιαφέροντα, όπως το ότι αν οι ομοσπονδίες ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σεμινάρια στελεχών θα πρέπει να το ζητούν από την προηγούμενη χρονιά για να μπορέσει η I.S.M.F να διαθέσει τους ανάλογους εκπαιδευτές. Επίσης ανέφερε ότι η Δ.Ο.Ε αν γίνει αίτημα έγκαιρα μπορεί να ενισχύσει ομοσπονδίες οικονομικά μέσω solidarity programms για συμμετοχή σε παγκόσμια κύπελλα ή πρωταθλήματα.

2) Αναφέρθηκε ότι δεν εγκρίθηκε το πρόγραμμα Erasmus για δημιουργία camp νέων αθλητών και θα ξαναγίνει αίτημα για το 2020.

3) Στη Ολυμπιάδα νέων το 2020 στην Ελβετία θα επιδιωχθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η παρουσία του ορειβατικού σκι ώστε να υπάρξει θετική απόφαση στο αίτημα για συμμετοχή στην χειμερινή Ολυμπιάδα του 2026 που θα γίνει στην Cortina d’Abezo.

4) Εγκρίθηκε αλλαγή στο σύστημα βαθμολογίας των αθλητών για την παγκόσμια κατάταξη τους (ranking). Στο εξής θα βαθμολογούνται, αντί για τους 30 που ισχύει έως τώρα, οι 50 πρώτοι αθλητές. Ο πίνακας των βαθμών θα ανακοινωθεί.

5) Προτάθηκαν νέες κατηγοριοποιήσεις αθλητών που να περιλαμβάνονται και αθλητές μικρότερων ηλικιών. Δεν ελήφθη απόφαση αλλά δεσμεύτηκε η τεχνική επιτροπή να κατεβάσει ολοκληρωμένη πρόταση στην επόμενη Γ. Σ.

atalia2019_1 atalia2019_2