ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Συμμετοχή της Ε.Ο.Ο.Α στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης (I.F.S.C) 23-25/4/2021

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ  I.F.S.C. 23-25/4/2021

Στις 23-25 Απριλίου έγινε διαδικτυακά η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης.  Ο Marco Scolaris και η Debbie Gawrych, μετά την επανεκλογή τους ως Πρόεδρος και Γενική Γραμματέας αντίστοιχα, θα ηγηθούν στην διοίκηση της I.F.S.C από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 που θα γίνουν το καλοκαίρι έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Η εκλογική διαδικασία έγινε στην XVII Γενική Συνέλευση της IFSC, στην οποία συμμετείχαν  57 ομοσπονδίες  με δικαίωμα ψήφου.

Οι εκλογές για την ηγεσία της I.F.S.C ήταν το κύριο θέμα των εργασιών κατά τη διάρκεια της τριήμερης Γενικής Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας στο διαδίκτυο (ήταν να γίνει στο Παρίσι).

Η συνέλευση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach.

Ο κ. Scolaris, ο οποίος ηγείται της I.F.S.C από την ίδρυσή της το 2007, χωρίς άλλη υποψηφιότητα για το αξίωμα, επανεξελέγη Πρόεδρος για άλλη μια τετραετή θητεία μέχρι το 2025 με 50 ψήφους.

Ο κ. Scolaris ήταν η αιχμή του δόρατος της προσπάθειας ένταξης του αθλήματος  στο Ολυμπιακό αθλητικό πρόγραμμα. Έτσι η αγωνιστική αναρρίχηση (Sport Climbing) κάνει το ολυμπιακό ντεμπούτο  αυτό το καλοκαίρι στο Τόκιο και τρία χρόνια αργότερα το 2024 στο Παρίσι,  δύο σημαντικά ορόσημα στη σχετικά σύντομη ιστορία της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Scolaris  στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τόνισε ότι τώρα που έχουμε εξασφαλίσει  θέση  σε δύο διοργανώσεις  Ολυμπιακών Αγώνων, άμεσα πρέπει να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι η Αγωνιστική Αναρρίχηση θα περιλαμβάνεται στους Ολυμπιακούς και Παρ ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 αλλά και στους επόμενες Ολυμπιάδες.

Γενική Γραμματέας για δεύτερη θητεία με 48 ψήφους θα είναι η  κα Debbie Gawrych. Η Gawrych ηγήθηκε της ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδίου I.F.S.C 2020-2028 και διαχειρίστηκε τη σύμβαση μάρκετινγκ με την Dentsu.

Η πλήρης σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της I.F.S.C είναι η ακόλουθη:

  • IFSC President: Marco Maria Scolaris
  • IFSC Secretary General: Debra Gawrych
  • IFSC Vice President: Toru Kobinata
  • IFSC Vice President: Wolfgang Wabel
  • IFSC Treasurer: Pierre You
  • IFSC Africa Council Representative: George Stainton
  • IFSC Asian Council Representative: Li Zhixin
  • Athletes’ Representative: Sean McColl
  • Athletes’ Representative: Shauna Coxsey

Εκπρόσωποι των τριών εναπομεινάντων ηπειρωτικών συμβουλίων θα οριστούν στις επερχόμενες εκλογές.

Εκτός από την επικύρωση διαφόρων  εκθέσεων και τις επικαιροποιήσεις θεμάτων από τα Ηπειρωτικά Συμβούλια και τις Επιτροπές, η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να δεχθεί δύο νέα μέλη στην Ομοσπονδία: την Κροατική Ομοσπονδία Αθλητικής Αναρρίχησης, που θα εκπροσωπεί την Κροατία, και την Federación Puertorriqueña de Escalada, που θα εκπροσωπεί το Πουέρτο Ρίκο.

Έγιναν ενημερώσεις σχετικά με τον προγραμματισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020 και τους επερχόμενους ηπειρωτικούς Αγώνες. Δόθηκε επίσης μια ανάλυση της  κατάστασης για τη σεζόν 2021, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία στο Meiringen της Ελβετίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς και μια προ επισκόπηση για την σεζόν 2022.

Επίσης ενδιαφέρον έχουν οι διάφορες προτάσεις για τη βαθμολόγηση του combined (lead+ bouldering) που θα ισχύει από την επόμενη χρονιά για να εφαρμοσθεί στην Ολυμπιάδα 2024 στο Παρίσι. Παραθέτονται συνημμένα οι σύνδεσμοι των προτάσεων όλων των επιτρόπων από όπου αθλητές, χαράκτες, προπονητές και στελέχη μπορούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες και εφαρμογές από την εξέλιξη του αθλήματος.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις Γενικές Συνελεύσεις του 2022 και του 2023, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Σολτ Λέικ Σίτι, στη Γιούτα, στις ΗΠΑ και στη Σιγκαπούρη αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος Μ. Scolaris έκλεισε τη Γενική Συνέλευση ευχαριστώντας τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών για την υποστήριξή τους και ζήτησε εστίαση στην προσπάθεια για επιτυχία στο ιστορικό ντεμπούτο της Αγωνιστικής Αναρρίχησης στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι.

Ο συμμετέχων Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Θόδωρος Τσαβδαρίδης

Δείτε τα συνημμένα: