ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Συνάντηση μελών διοίκησης της Ε.Ο.Ο.Α με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. κ. Νίκος Κοντός, η Γεν. Γραμματέας κα Εύα Μπάλλιου και το μέλος του Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ. Ρουμελιωτάκης, είχαν συνάντηση για θέματα της Ε.Ο.Ο.Α. με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη.  Στη συζήτηση παρευρέθηκε και η Νομική Σύμβουλος της Γ.Γ.Α κα Ανδριανοπούλου Χριστιάνα. Ειδικότερα, συζητήθηκε το θέμα της αναγνώρισης της ορειβασίας ως άθλημα. Υπήρξε διαλογική και ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο της οποίας δόθηκαν όλες οι εξηγήσεις, αντιρρήσεις, γιατί δεν μπορεί η ορειβασία να είναι ένα ακόμα ανταγωνιστικό άθλημα, με μέτρηση χρόνου και αγώνες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υπαρκτούς κίνδυνους που προκύπτουν για τους αθλητές, στην περίπτωση που ορισθεί και θεσμοθετηθεί η ορειβασία ως ανταγωνιστικό άθλημα.

Ο  Υφυπουργός άκουσε τα επιχειρήματα της Ε.Ο.Ο.Α και με πνεύμα συγκατάθεσης και κατανόησης της ιδιαιτερότητας του αθλήματος της Ορειβασίας ζήτησε από τη νομική  σύμβουλο να εξετάσει τον τρόπο για να παραμείνει η ορειβασία στον χώρο του αθλητισμού και στη Γ.Γ.Α ως μη ανταγωνιστικό άθλημα.

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατασκευή πιστών αναρρίχησης στην Ελλάδα ώστε να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλους πανευρωπαϊκούς αγώνες, ένα θέμα όπου ήδη έχει ξεκινήσει να οργανώνεται και να δρομολογείται με πρωτοβουλία του πρόεδρου της ΕΟΟΑ κ. Νίκου Κοντού. Από την πλευρά του, ο κ. Υφυπουργός, έκανε επαφές με δημάρχους και προέδρους Ε.Α.Κ. σε διάφορες πόλεις (όπου ήδη είχε κάνει επαφή ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α) δηλώνοντας έτσι έμπρακτα την στήριξη της Γ.Γ.Α. στην κατασκευή τους, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα εξοπλισμού τους, οι πίστες αναρρίχησης.

Προσκαλέσαμε τον κ. Υφυπουργό στην Κρήτη κατά την διάρκεια του αναρριχητικού camp αρχές Σεπτέμβρη, μα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορεί να παρευρεθεί και μας ζήτησε να κάνουμε ένα ακόμα αναρριχητικό camp τον Νοέμβριο ώστε να είναι εφικτή η παρουσία του. Ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης αποδεχόμενος την πρόσκληση που του κάναμε  δήλωσε πως θα προσπαθήσει να παρευρεθεί στην 32η Πανελλήνια Αναρριχητική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Μετέωρα 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

eooa2021_2