ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Απολογισμός Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2021

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

Το 2021 ήταν άλλη  μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία του ιού Covid-19 να συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη.

Με πρωτόγνωρα πρωτόκολλα άρχισε σε παγκόσμιο επίπεδο η επανεκκίνηση του αθλητισμού ενώ χωρίς φιλάθλους πραγματοποιήθηκαν και οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, η πιο σημαντική ολυμπιάδα για το άθλημά μας, όπου έκανε το ντεμπούτο του με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στην Ελλάδα όπως και στον υπόλοιπο κόσμο με δειλά βήματα από την άνοιξη ξεκινήσαμε και βάλαμε ένα πρόγραμμα για να πετύχουμε και την δική μας επανεκκίνηση.

ΑΓΩΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ολοκληρώσαμε πρώτα (με τον φόβο ότι η κατάσταση μπορεί πάλι να ξεφύγει) το πανελλήνιο πρωτάθλημα, με  συνθήκες δύσκολες και σύμφωνα με το πρωτόκολλο που προέβλεπε τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της μετάδοσης της πανδημίας.

Το Σάββατο 22/5/2021 στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό έγινε στον ανακαινισμένο πύργο Boulder o αντίστοιχος αγώνας ενώ στις  23/5/2021 στο κλειστό γυμναστήριο του Βόλου με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων έγινε ο αγώνας δυσκολίας.

Πρωταθλητής σύλλογος για το 2021 ο ΣΕΟ Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες των νέων, που αποτελούν και το μέλλον του αθλήματος, λόγω της κατάστασης με την πανδημία είχαν περιέλθει σε απραξία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πάρθηκε λοιπόν απόφαση να γίνει ένας αγώνας κυπέλλου για αυτές τις κατηγορίες (παμπαίδων – παγκορασίδων) για να ενεργοποιηθεί αυτή η γενιά των αθλητών.

Στις 3/7/21 έγινε  με επιτυχία στην κλειστή πίστα του Βόλου το αγώνισμα δυσκολίας σε όλες τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων  ενώ στις 4/7/21 η συνέχεια δόθηκε στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό με τον αγώνα Boulder.

Το φθινόπωρο συνεχίστηκε το πρόγραμμα με τους αγώνες του 29ου κυπέλλου “Αθ. Λευκαδίτη”  και με συμμετοχή όλων των κατηγοριών (αγωνιστικών και προ αγωνιστικών).

Στις 25&26 Σεπτεμβρίου έγινε στην Κομοτηνή ο  Α αγώνας του 29ου Κυπέλλου δυσκολίας.

Στις 16-17 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε ο αγώνας boulder του 29ου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης «Αθανάσιος Λευκαδίτης») στην πίστα του ΟΑΚΑ Indoor Climbing στην Αθήνα.

Στις 23 & 24 Οκτωβρίου έγινε στην κλειστή αναρριχητική πίστα του Βόλου ο τελευταίος  αγώνας της χρονιάς (Β αγώνας δυσκολίας του 29ου Κυπέλλου).

Κυπελλούχος σύλλογος από την σειρά των αγώνων για το 2021 ο ΕΟΣ Αχαρνών.

Στους αγώνες της φετινής χρονιάς συμμετείχαν 153 αθλητές από 23 συλλόγους.

ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Το 2021 συμμετείχαμε  σε αγώνες παγκοσμίων και ευρωπαϊκών κυπέλλων. Ο ένας αγώνας από αυτούς στέφθηκε με την απόλυτη και πρωτόγνωρη επιτυχία.

  1. Συμμετείχαμε στο ευρωπαϊκό  κύπελλο  Boulder νέων στο Graz της Αυστρίας 14-16/5/21 με τους αθλητές Εύα Αικατερίνη Καλλία και Λαυρεντάκη Φίλιππο.
  2. Συμμετείχαμε στο παγκόσμιο κύπελλο  Boulder & Lead  στο Innsbruck της Αυστρίας 23-26/6/20121 με τους αθλητές Ματθαίος Βαλσαμίδης, Βίκτωρας Σέμπρος, Ορφέας Τσιαούσης, Εύα Αικατερίνη Καλλία, Θεοφάνης-Ερμής Θεοχαρόπουλος.
  3. Με μία μεγάλη ομάδα 13 αθλητών τους: Λαυρεντάκη Φίλιππο Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Καλλία Ευδοξία – Αικατερίνη Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Αργυρίου Μυρτώ Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Λιούνη Αθανασία Ο.Λ Αριδαίας, Σιδερή Κωνσταντή Ε.Ο.Σ Αθηνών, Ορφανό Γεώργιο Ε.Ο.Σ Αχαρνών, Παλτατσίδου Ζωή Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Βαλσαμίδη  Ιάσωνα Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Μπέρτο Βασίλειο Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Νανούση Παναγιώτη Ε.Π.Ο.Σ Φυλής, Πάκο Ηρακλή Π.Ο.Σ Πετρούπολης, Μπένο Ιωάννη Ο.Σ  Αιγινίου, Σπανού Ευτυχία Ο.Σ  Αιγινίου,  η Εθνική Ομάδα Νέων βρέθηκε για μια βδομάδα  στο Veliko Tarnovo στην Βουλγαρία με τελικό στόχο να  συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στο αγώνισμα της δυσκολίας που έγινε στις 24&25/7/2021 στο κλειστό στάδιο κουλτούρας και σπορ Vasil Levski. Με εξαιρετικές εμφανίσεις οι αθλητές μας κατέκτησαν 3 μετάλλια για πρώτη φορά στην ιστορία για την ελληνική ομάδα σε τέτοιου επιπέδου αγώνα.  Δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο ο τελικός απολογισμός. Αργυρά πήραν η Λιούνη Αθανασία (κατηγορία junior female) και Λαυρεντάκης Φίλιππος (κατηγορία youth A male) και χάλκινο η Καλλία Εύα (κατηγορία junior female).
  4. Συμμετείχαμε στο παγκόσμιο κύπελλο δυσκολίας στο kranj της Σλοβενίας 3,4/9/2021 με τους αθλητές Θεοφάνη-Ερμή Θεοχαρόπουλο, Λαυρεντάκη Φίλιππο και Λιούνη Αθανασία.
  5. Συμμετείχαμε στο ευρωπαϊκό  κύπελλο  Boulder νέων στο Soure  της Πορτογαλίας 9-10/10/21 με τους αθλητές Εύα Αικατερίνη Καλλία και Λαυρεντάκη Φίλιππο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΑ Camp

Α) 18-22/7/2021 στις 18/7/21 ομάδα 10 αθλητών από τις κατηγορίες νέων, πήρε μέρος στο βουλγαρικό πρωτάθλημα νέων στο Βελίκο Τάρνοβο στην Βουλγαρία στο ίδιο μέρος που το επόμενο σαββατοκύριακο έγινε το ευρωπαϊκό κύπελλο δυσκολίας. Την επόμενη μέρα ενσωματώθηκαν άλλοι 3 αθλητές και έτσι 13 στο σύνολο συμμετείχαν σε αναρριχητικό camp 4  ημερών με τις οδηγίες του προπονητή Γ. Θεοχαρόπουλου.

Β) 10-13/9/2021 στο εντυπωσιακό και όμορφο φαράγγι του Θερίσσου κοντά στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το camp της Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, με τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Θεοχαρόπουλου και με συμμετοχή 10 αθλητών.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στην αναρριχητική πίστα του ΕΠΟΣ Φυλής έγινε στις 14/10/21 σεμινάριο ασφαλιστών με εισηγητές τον Αντώνη Σκευοφύλακα και τον Γιώργο Μπερνιδάκη. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν 23 άτομα στα οποία διδάχθηκαν τρόποι και διαδικασία ασφάλισης (gri-gri, reverso) και ακολούθησε πρακτική εφαρμογή.

Στις 15/10/21 στη πίστα του ΕΠΟΣ Φυλής  έγινε το σεμινάριο κριτών αγώνων αγωνιστικής αναρρίχησης με εισηγήτρια την Στέλα Κερασίδου. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 25 άτομα στα οποία διδάχθηκαν οι  γενικοί κανόνες για την διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και η ανάλυση των αγωνιστικών κανονισμών.

Στο κλειστό γυμναστήριο <<Βάκης Παρασκευόπουλος>> στον Βόλο έγινε στις 22/10/21  σεμινάριο κριτών και ασφαλιστών αγωνιστικής αναρρίχησης. Το σεμινάριο κριτών παρακολουθήσαν 11 στελέχη με εισηγήτρια την Στέλα Κερασίδου. Διδάχθηκαν οι γενικοί κανόνες για την διοργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και η ανάλυση των αγωνιστικών κανονισμών

Ακολούθησε το σεμινάριο ασφαλιστών το οποίο παρακολούθησαν 13 άτομα. Εισηγητής ήταν ο Νίκος Μαγγίτσης. Διδάχθηκαν όλοι οι τρόποι και η διαδικασία ασφάλισης και ακολούθησε πρακτική εφαρμογή.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε:

Α) Στους χορηγούς μας…1) την  εταιρία POLO ΑΕ για τα  δώρα που μοίρασε, στους 3 πρώτους νικητές όλων των κατηγοριών, σε δύο αγώνες. 2) Τον κ. Ξυλούρη Γιάννη που φρόντισε για την ένδυση και την ωραία εμφάνιση της εθνικής ομάδας.

Β) Στον κ. Παύλο Καλλία για την μεγάλη του συνεισφορά στη ηλεκτρονική και μηχανογραφική κάλυψη όλων των αγώνων μας και την συμβολή του σε ότι του ζητήθηκε, στον κ. Κυριαζή Χρύσανθο για την συνεισφορά  του  σε σημαντικά στατιστικά στοιχεία των αγώνων που απεικόνισε με μεγάλη επιμέλεια, στον κ. Γιώργο Ρούσαλη που ανέλαβε με επιτυχία την διοργάνωση του αγώνα Boulder στην πίστα του ΟΑΚΑ… καθώς στους ιδιοκτήτες της πίστας του ΟΑΚΑ και ιδιαίτερα στον κ. Νίκο Κόδρο, και για την παραχώρηση της για τον Αγώνα του κυπέλλου boulder.

Γ)  Στην Ολυμπιακή επιτροπή για την χορηγία 5.000 ευρώ που κάλυψε ένα μικρό μέρος των εξόδων των δραστηριοτήτων μας.

Δ) Στον ΕΟΣ Χανίων για την φιλοξενία της εθνικής ομάδας και την κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των αθλητών για την πραγματοποίηση του αναρριχητικού camp στον Θέρισσο.

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

anarrixisi2021_2 anarrixisi2021_3
anarrixisi2021_1