Αναβολή αγώνα και ενημερώσεις για την αγωνιστική αναρρίχηση 13.9.2023

 

Δυστυχώς η φετινή χρονιά πάει πολύ ανάποδα όσον αφορά την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων αγώνων. Μετά την ακύρωση του αγώνα κυπέλλου boulder για τεχνικούς λόγους στον Αλμυρό, ένας ακόμα προγραμματισμένος αγώνας αυτός του κυπέλλου δυσκολίας που θα γινόταν στον Βόλο αναβάλλεται, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την πόλη και τις καταστροφές στις υποδομές της.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από την Αθήνα όπου παραδίνεται στην χρήση του κοινού σε σύντομο διάστημα μια υπερσύγχρονη μεγάλη κατασκευή, μια πίστα που πληροί τις προϋποθέσεις ακόμα και μεγάλων διεθνών οργανώσεων. Η νέα πίστα (Boulder, δυσκολίας και ταχύτητας) είναι ιδιωτική και βρίσκεται στο Χαλάνδρι δίπλα από τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του ΜΕΤΡΟ. Το σημαντικότερο είναι ότι στη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες - διαχειριστές της πίστας υπήρξε πολύ θετικό κλίμα για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Έτσι υπάρχει η βούληση να φιλοξενηθεί εκεί ο ακυρωθείς αγώνας κυπέλλου του Αλμυρού στα μέσα Νοεμβρίου στη νέα πίστα στην Αθήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο προσεχές διάστημα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε διάφορα βαλκανικά πρωταθλήματα και event στα οποία μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές της εθνικής και προ εθνικής ομάδας καθώς και αθλητές που τερμάτισαν στην κατηγορία τους μέχρι και την 8η θέση. Όλοι οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτούς τους αγώνες θα έχουν την καθοδήγηση στον αγώνα κάποιου εθνικού προπονητή, αλλά τα έξοδα και η οργάνωση της μετάβασης και της διαμονής θα καλυφθούν από τους ίδιους ή από τους συλλόγους τους.

Οι αγώνες που μπορούμε να συμμετέχουμε:

 • Βαλκανικό πρωτάθλημα - αγώνισμα boulder
  Όλες οι αγωνιστικές και προ αγωνιστικές κατηγορίες εκτός των κατηγοριών ανδρών-γυναικών.
  Kluz Ρουμανία 30/9 έως 1/10/2023 Συνοδός προπονητής: Κερασίδου Σ.
 • Βαλκανικός αγώνας open - αγώνισμα δυσκολίας
  Όλες οι αγωνιστικές και προ αγωνιστικές κατηγορίες.
  Βελιγράδι Σερβία 30/9 Συνοδός προπονητής: Μαγγίτσης Ν
 • Βαλκανικό Πρωτάθλημα - αγώνισμα δυσκολίας
  Όλες οι αγωνιστικές και προ αγωνιστικές κατηγορίες εκτός των κατηγοριών ανδρών-γυναικών.
  Βάρνα Βουλγαρία 14-15/10/2023 Συνοδός προπονητής: Μαγγίτσης Ν.

Θα γίνει συνεννόηση και με την ομοσπονδία της Βουλγαρίας ώστε να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής αθλητών μας στα τοπικά τους πρωταθλήματα (προ αγωνιστικές κατηγορίες). Θα ενημερώσουμε σύντομα για αυτήν τη δυνατότητα.

Όσοι από τους αθλητές επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν στον σύλλογο που ανήκουν ο οποίος θα στείλει έγγραφο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (σε επιστολόχαρτο με υπογραφές προέδρου & γ. γραμματέα) και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να δηλωθούν στον αγώνα που επιθυμούν.

Για το Δ.Σ της Ε.Ο.Ο.Α.
Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης

agonistiki anarrixisi 2023 1

agonistiki anarrixisi 2023 2

agonistiki anarrixisi 2023 3

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.