ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Εθνική Ομάδα Ανδρών Αγωνιστικής Αναρρίχησης Ανδρών Γυναικών, αναρριχητικό καμπ στα Χανιά 10-13/9/2021

Xania_anar-camp

(το παρόν έγγραφο έχει σταλεί στους συλλόγους και αναμένουμε την απάντησή τους)

Συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Νέων στο Ερωπαϊκό Κύπελλο Νέων (αγώνισμα δυσκολίας), 24&25/7/2021 στο Veliko Tarnovo στη Βουλγαρία

Με μία μεγάλη ομάδα 13 αθλητών τους: Λαυρεντάκη Φίλιππο Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Καλλία Ευδοξία – Αικατερίνη Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Αργυρίου Μυρτώ Ε.Ο.Σ Χαλκίδας, Λιούνη Αθανασία Ο.Λ Αριδαίας, Σιδερή Κωνσταντή Ε.Ο.Σ Αθηνών, Ορφανό Γεώργιο Ε.Ο.Σ Αχαρνών, Παλτατσίδου Ζωή Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Βαλσαμίδη Ιάσονα Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Μπέρτο Βασίλειο Ε.Ο.Σ Ξάνθης, Νανούση Παναγιώτη Ε.Π.Ο.Σ Φυλής, Πάκο Ηρακλή Π.Ο.Σ Πετρούπολης, Μπένο Ιωάννη Ο.Σ  Αιγινίου, Σπανού Ευτυχία Ο.Σ  Αιγινίου,  η Εθνική Ομάδα Νέων βρέθηκε για μια βδομάδα  στο Veliko Tarnovo στην Βουλγαρία με τελικό στόχο να  συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων στο αγώνισμα της δυσκολίας που έγινε στις 24&25/7/2021 στο κλειστό στάδιο κουλτούρας και σπορ Vasil Levski.

Στις 18/7/21  10  αθλητές  μας συμμετείχαν εκτός συναγωνισμού στον αγώνα του βουλγαρικού πρωταθλήματος στο αγώνισμα της δυσκολίας που έγινε στον ίδιο χώρο όπως και το ευρωπαϊκό κύπελλο. Την επόμενη ημέρα ενσωματωθήκαν και άλλοι τρείς αθλητές και όλοι μαζί συμμετείχαν στο προπονητικό  camp διάρκειας 3 ημερών με την καθοδήγηση του προπονητή κ. Γιάννη Θεοχαρόπουλου.

Στις 24/7 άρχισαν και τέλειωσαν τα προκριματικά του ευρωπαϊκού κυπέλου από τα οποία προκρίθηκαν 10 αθλητές μας για τον τελικό.

Οι τελικοί του αγωνίσματος την  Κυριακή 25/7/2021  σήμαναν την αρχή μιας νέας εποχής. Με εξαιρετικές εμφανίσεις οι αθλητές μας κατέκτησαν 3 μετάλλια για πρώτη φορά στην ιστορία.  Δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο ο τελικός απολογισμός. Αργυρά πήραν η Λιούνη Αθανασία (κατηγορία junior female) και Λαυρεντάκης Φίλιππος (κατηγορία youth A male) και χάλκινο η Καλλία Εύα (κατηγορία junior female). Επίσης πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε και η Μυρτώ Αργυρίου που σε μια πολύ δυνατή κατηγορία youth female A κατέλαβε την 6η θέση.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους 13 αθλητές μας που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Με πρόγραμμα και σκληρή δουλειά θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες..

Ευχαριστούμε τον σπόνσορα της όμορφης εμφάνισης κ.  Ξυλούρη Γιάννη που φρόντισε να ντύσει την εθνική ομάδα. Ήταν πραγματικά η πιο καλή εμφάνιση της εθνικής μας … αγωνιστικά και αισθητικά.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα.

https://www.ifsc-climbing.org/index.php/component/ifsc/?view=event&WetId=1219&fbclid=IwAR0GwJWmltPl7nFIPXyuoGdV645Qr4MSitXLYk_0AFuTj54JdSV3OXUnCYM

Για την Ε.Ο.Ο.Α
Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης

VelikoTarnovo_2 VelikoTarnovo_1
VelikoTarnovo_3 VelikoTarnovo_4

Εκπαίδευση προπονητών – υποτροφία

Αγαπητοί φίλοι, σας γνωστοποιούμε έγγραφο της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία προσφέρει τη δυνατότητα διεκδίκησης μιας υποτροφίας ανά χώρα για προπονητές. Επισυνάπτουμε το ενημερωτικό του Διεθνούς Προγράμματος Πιστοποιητικού Εμπλουτισμού (ICECP) και πληροφορίες για την αίτηση.

Προπονητές που ενδιαφέρονται για το 2021-2022 ICECP Virtual θα έχουν το ευκαιρία συμμετοχής σε μια υβριδική εμπειρία που περιλαμβάνει οκτώ ενότητες που προσφέρονται σε διάστημα εννέα μηνών. Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν πιστοποιητικό ICECP από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Το εικονικό περιεχόμενο ICECP αποτελείται από υλικό καθοδηγητικής ηγεσίας και βασικό πρόγραμμα σπουδών αθλητικών επιστημών που διδάσκονται από τους τεχνικούς υπεύθυνους της Ολυμπιακής Ομάδας Team USA, των ειδικών του Πανεπιστημίου του Ντελαγουέρ, καθώς και άλλων κορυφαίων διεθνών επαγγελματιών στους αντίστοιχους τομείς τους. Το πρόγραμμα αποτελείται από τις ακόλουθες οκτώ ενότητες:

 • Τέχνη και επιστήμη της προπόνησης
 • Ηγεσία καθοδήγησης και ηθικές πτυχές της καθοδήγησης
 • Ανάπτυξη αθλητών
 • Αθλητική ψυχολογία και ψυχική προετοιμασία
 • Διατροφή αθλητικής απόδοσης
 • Σχεδιασμός αθλητικής φυσιολογίας και κατάρτισης
 • Βιομηχανική και αθλητική τεχνολογία
 • Απόδοση αθλητών και ευεξία

Το περιεχόμενο παραδίδεται μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη διεπαφής, που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας του Πανεπιστημίου του Ντελαγουέρ. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα διαχείρισης είναι προσβάσιμη μέσω μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου. Η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη σε 50 προπονητές από όλο τον κόσμο.

Οι αιτήσεις να σταλούν στο info@eooa.gr & στο feakas2000@yahoo.com μέχρι την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν:

 • Την επισυναπτόμενη αίτηση συμπληρωμένη (Olympic Scholarships for Coaches – application)
 • Curriculum Vitae στα αγγλικά (PDF ή Word)
 • Αντίγραφο Διαβατηρίου σε ισχύ στην έναρξή του εκπαιδευτικού προγράμματος
 • Supporting Letter από την Ομοσπονδία
 • Cover Letter από τον αιτούντα / την αιτούσα

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με τη κα Μαζανίτου Βάσια στο solidarity@hoc.gr και στο τηλ: 210. 68 78 913.

Εθνική Ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2021

Μετά την επικύρωση από το Δ.Σ. της 07/07/2021 δημοσιεύουμε την Εθνική Ομάδα για την χρονιά 2021.

ΑΝΔΡΕΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Βαλσαμίδης Ματθαίος
ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Κατέρη Αλεξάνδρα
ΣΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σεμπρος Βίκτορας
ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πεταλίδου Μυρτώ
ΣΕΟ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τσιαούσης Ορφέας
ΣΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μουταφίδου Ευθυμία
ΟΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Θεοχαρόπουλος Θεοφάνης –Ερμής
ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αάμερ Μουλατσιώτης Δημήτρης
ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Κοσμάς Θωμάς
ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Βολυράκης Μιχαήλ
ΣΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σιδέρης Κωνσταντής    ΕΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

Λιούνη Αθανασία   ΟΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Νανούσης Παναγιώτης   ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ

Καλία Ευδοξία-Αικατερίνη  ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΦΗΒΟΙ

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Λαυρεντάκης Φίλιππος
ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αργυρίου Μυρτώ
ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ορφανός Γεώργιος
ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Παλτατσίδου Ζωή
ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Λυδακάκης Νίκος
ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πάκος Ηρακλής
ΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΑΙΔΕΣ

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Βαλσαμίδης Ιάσονας
ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σπανού Ευτυχία
ΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Μπέρτος Βασίλειος
ΕΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Μπένος Ιωάννης
ΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

29ο Κύπελλο Ελλάδος – Αγώνες Δυσκολίας και Boulder Νέων

Στις 3/7/21 έγινε  με επιτυχία στην κλειστή πίστα του Βόλου το κύπελλο Ελλάδας στο αγώνισμα δυσκολίας στις κατηγορίες Πανπαίδων και Πανκορασίδων(7-13 χρόνων)… Αυτές οι κατηγορίες  δεν αγωνίστηκαν για περίπου δυο χρόνια.

Όλες  οι καταστάσεις που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα αλλά και η αποχή  είχαν σαν αποτέλεσμα την μειωμένη συμμετοχή αθλητών και συλλόγων. Οι μικροί αθλητές που συμμετείχαν έδειξαν ότι περίμεναν τους αγώνες το ευχαριστήθηκαν και πολλοί αθλητές έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Το αεράκι που σηκώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον Βόλο μετρίασε την ζέστη των τελευταίων ημερών και έγινε ένας ωραίος αγώνας και οι μικροί αθλητές  <<χόρτασαν>> αναρρίχηση.

Στις 4/7/21 η συνέχεια δόθηκε στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό με τον αγώνα Boulder στις ίδιες κατηγορίες.

Ένας όμορφος αγώνας, με αρκετή ζέστη, με πολύ ανταγωνισμό και καλές επιδόσεις από τους μικρούς αθλητές  σε ένα αγώνισμα που το γνώρισαν μερικοί από αυτούς για πρώτη φορά.

Πολλά συγχαρητήρια σε αθλητές, συνοδούς και στελέχη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην εταιρεία Polo που έδωσε χαρά σε όλους τους μικρούς αθλητές χαρίζοντας τους ένα όμορφο σακίδιο ώμου.

Ελπίζοντας ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν άλλες δυσκολίες και το άθλημα και οι αγώνες  θα επιστρέψουν στην κανονικότητα με περισσότερους αθλητές και συλλόγους σας υπενθυμίζω το  αναμορφωμένο πρόγραμμα των υπολοίπων αγώνων της φετινής χρονιάς.

25&26/9/21 29ο Κύπελλο Αθ. Λευκαδίτη – Α αγώνας ΚΟΜΟΤΗΝΗ
9&10/10/21 23ο Κύπελλο Boulder ΟΑΚΑ ΑΘΗΝΑ
23&2410/21 29ο Κύπελλο Αθ. Λευκαδίτη – Β αγώνας ΒΟΛΟΣ

Στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε την βαθμολογία από τους αγώνες των νέων και χρήσιμους στατιστικούς πίνακες τους οποίους επιμελήθηκε ο κ. Κυριαζής Χρύσανθος.

Η συνολική βαθμολογία και η ανακήρυξη του κυπελλούχου συλλόγου θα βγει από το σύνολο των αγώνων.

kypelo2021.xls

kypelo2021_1 kypelo2021_2
kypelo2021_3 kypelo2021_4

Απολογισμός Innsbruck (Αυστρία 23-26/6/21)

Με τον προβληματισμό, πώς θα γίνουμε καλύτεροι και περισσότερο ανταγωνιστικοί, επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Αναρρίχησης από το Innsbruck της Αυστρίας, όπου το διάστημα 23-26-6-2021 πραγματοποιήθηκε o αγώνας του  Παγκόσμιου κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης με Boulder και Lead.

Οι διαδρομές των αγώνων ήταν εξαιρετικά δύσκολες. Ο λόγος πιθανόν είναι, ότι ίσως  ήταν σαν τελικός έλεγχος των αθλητών ένα μήνα πριν την Ολυμπιάδα στο Τόκυο.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι Ματθαίος Βαλσαμίδης, Βίκτορας Σέμπρος, Ορφέας Τσιαούσης και η Εύα Αικατερίνη Καλλία, Θεοφάνης-Ερμής Θεοχαρόπουλος (με ίδια έξοδα). Οι αθλητές μας έδειξαν συνέπεια και είχαν πάθος και αγωνιστικότητα για διάκριση αλλά είδαν  ότι χρειάζεται περισσότερη προπόνηση για μεγαλύτερες διακρίσεις.

Το επίπεδο στη χώρα μας κάθε χρόνο ανεβαίνει. Όμως βλέπουμε σε τέτοιου είδους αγώνες τη διαφορά μας, από τα άλλα  κράτη, διαρκώς να μεγαλώνει. Αυτό γίνεται γιατί κάνουμε πολύ λιγότερα για τα παιδιά μας από αυτά που πρέπει να γίνονται για αυτό το άθλημα και από αυτά που βλέπουμε να κάνουν τα άλλα κράτη.

Για να έχουμε απαιτήσεις από τους αθλητές της εθνικής μας πρέπει να τους δώσουμε κάποια  στοιχειώδη εφόδια και να μην μένουμε μόνο σε λόγια. Τα υπόλοιπα που προκύπτουν από την προπόνηση θα τα κάνουν αυτοί. Το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, θα είναι διακρίσεις που θα μας κάνουν περήφανους, γιατί μπορούν να το κάνουν, αλλά χρειάζονται την  υποστήριξη μας για να το πετύχουν.

30 Ιουνίου 2021

Με εκτίμηση
Ο εθνικός προπονητής
Γιάννης Θεοχαρόπουλος

Innsbruck2021_1 Innsbruck2021_2
Innsbruck2021_3 Innsbruck2021_4
Innsbruck2021_5 Innsbruck2021_6

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

σας γνωρίζουμε ότι θα γίνει κανονικά όπως ανακοινώθηκε το κύπελλο νέων στις κατηγορίες πανπαίδων και πανκορασίδων, στο αγώνισμα δυσκολίας στις 3/7/21 στην αναρριχητική πίστα του Βόλου και στο αγώνισμα Boulder στο δάσος Κουρί στον Αλμυρό στις 4/7/21.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 30/7/21 στις 14:30 στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

Εκδηλώσεις Εθνικών Ομάδων

Αγαπητοί φίλοι

Πρώτα από όλα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι λήγει σε δύο μέρες η προθεσμία για τις δηλώσεις του κυπέλλου boulder και δυσκολίας στις κατηγορίες Πανπαίδων και Πανκορασίδων που προγραμματίστηκαν να γίνουν στις 3&4/7/2021 ΣΤΟΝ Βόλο και στον Αλμυρό. Οι δηλώσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ λίγες. Εάν οι συμμετοχές δεν ξεπεράσουν τις 50, δυστυχώς θα αναγκαστούμε να ματαιώσουμε τον αγώνα.

Όσο αφορά τις προσεχείς εκδηλώσεις και συμμετοχές της εθνικής ομάδας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1) Οι αθλητές της Εθνικής ομάδας στις κατηγορίες των νέων δηλαδή οι γεννημένοι τα έτη 2002-2003, 2004-2005 και 2006-2007 θα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό κύπελλο στο αγώνισμα δυσκολίας που θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία στην πόλη του Veliko Tarnovo στις 24&25/7/2021.

Στον αγώνα όπως συνηθίζεται σε όλα τα τελευταία χρόνια, λόγω της γειτνίασης με την Βουλγαρία και της μικρής απόστασης που απέχει, θα δώσουμε το δικαίωμα να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητές που επιλέχθηκαν στην εθνική στις κατηγορίες νέων.

Θα μπορέσουν επίσης όλοι να συμμετάσχουν σε προπονητικό camp που θα διεξαχθεί σε γυμναστήριο της διπλανής χώρας στις ημερομηνίες 20&21/7/2021.

Η ομοσπονδία θα καλύψει τις διανυκτερεύσεις των αθλητών 20-25/7/2021, ημερήσια συμμετοχή στην διατροφή τους αξίας 10 ευρώ (60 ευρώ συνολικά) για έκαστο και τα έξοδα συμμετοχής στον αγώνα,30 ευρώ για έκαστο.

Οι σύλλογοι ή οι γονείς των αθλητών θα καλύψουν τα έξοδα μετάβασης των αθλητών καθώς και τυχόν άλλα έξοδα που θα προκύψουν (π.χ. μοριακό τέστ).

Διασφαλίστηκε επίσης η δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών μας στο βουλγαρικό πρωτάθλημα νέων (δυσκολίας) που θα γίνει στην ίδια πίστα την Κυριακή 18/7/2021.Μια τέτοια συμμετοχή είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από το ότι θα γίνει στον ίδιο χώρο θα είναι και πρόβα για τον ευρωπαϊκό αγώνα αφού οι Βούλγαροι αθλητές διεκδικούν με αξιώσεις πολλά μετάλλια σε αυτές τις κατηγορίες. Η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα θα γίνει με προσωπική επιθυμία και  πρωτοβουλία.

Επειδή οι ημερομηνίες είναι πιεστικές για τις δηλώσεις αλλά και για την οργάνωση της αποστολής, θα πρέπει οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις να δηλώσουν την συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι 29/6/2021 μέσω των συλλόγων τους. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απάντηση μέχρι την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής θα αποκλείεται.

2)  Ο συγκεκριμένος αγώνας του ευρωπαϊκού κυπέλλου δίνει και άλλη δυνατότητα συμμετοχής, σε ενεργούς χαράκτες της ΕΟΟΑ. Υπήρξε συνεννόηση με τον αρχιχαράκτη του αγώνα, του Βούλγαρου Kalin Garbov,  ο οποίος δέχθηκε να χρησιμοποιήσει για βοηθούς Έλληνες χαράκτες.

Η συμμετοχή σε χάραξη διεθνή αγώνα και η συστατική επιστολή από διεθνή αναγνωρισμένο  χαράκτη θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη  χαρακτών μας στους επίσημους πίνακες της IFSC.

Σε περίπτωση που κάποιος χαράκτης επιθυμεί την συμμετοχή στην διαδικασία, η ομοσπονδία θα καλύψει ότι ακριβώς και στους αθλητές. Απαραίτητη η καλή γνώση αγγλικής γλώσσας.

3) Οι αθλητές που επιλέχθηκαν για την στελέχωση της εθνικής ομάδας της κατηγορίας ανδρών και γυναικών θα συμμετέχουν σε 4μερο αναρριχητικό camp που θα γίνει την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη σε φυσικό πεδίο στον Θέρισο του νόμου Χανίων με πρωτοβουλία και οργάνωση από τον ΕΟΣ Χανίων.

Θα καλυφθούν όλα τα έξοδα των αθλητών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

Ενημέρωση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια των αγώνων

ενημερωτική επιστολή προς τις Ομοσπονδίες και τις Διοργανώτριες Αρχές 07_06_2021_signed

Εθνική ομάδα Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2021

Στο παρακάτω κείμενο ο προπονητής κ. Θεοχαρόπουλος παρουσιάζει αιτιολογημένα την επιλογή της εθνικής ομάδας για το 2021.

Συγκρότηση Εθνικής ομάδας αγωνιστικής αναρρίχησης 2021

Ο κατάλογος των αθλητών τον οποίο εγκρίνω θα επικυρωθεί στο προσεχές ΔΣ της ΕΟΟΑ

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

 

29ο Κύπελλο Νέων: Δυσκολία Βόλος 3/7/21 – Boulder Αλμυρός 04/7/21

Αγαπητοί φίλοι

Οι κατηγορίες των νέων, που αποτελούν και το μέλλον του αθλήματος, λόγω της κατάστασης με την πανδημία έχουν περιέλθει σε απραξία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Για να μη χαθεί από το άθλημα αυτή η γενιά των αθλητών που φέραμε κοντά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αγώνα που θα ενταχθεί στις σειρές των κυπέλλων της φετινής χρονιάς.

Δυστυχώς ενώ είχαμε προαναγγείλει τον αγώνα για 26 & 27/6 δεν μας δόθηκε το γυμναστήριο του  Βόλου λόγω διεξαγωγής αγώνων μπάσκετ.

Έτσι ο αγώνας θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 3&4/7/2021.

Τώρα που έχουν ανοίξει τα γυμναστήρια ας προσπαθήσουν οι σύλλογοι να ενεργοποιήσουν τους μικρούς τους αθλητές και να συμμετέχουν στους αγώνες πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Θα φροντίσουμε ώστε ο αγώνας κυρίως για τις μικρότερες κατηγορίες να είναι περισσότερο διασκεδαστικός  και λιγότερο ανταγωνιστικός για την ευχαρίστηση των μικρών αθλητών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 03/07/21

Ώρα προσέλευσης ομάδων και έλεγχος δελτίων ορίζεται η 09.30- 11:00 π.μ.

Οι αρχηγοί θα προσκομίσουν τα δελτία για έλεγχο, θα καταθέσουν το αντίτιμο της συμμετοχής και για τους δύο αγώνες (θα λάβουν συνολική απόδειξη αργότερα) και θα τους δοθούν τα νούμερα των αθλητών (για όλη την αγωνιστική σεζόν). O αγώνας θα αρχίσει στις 11:30.

Βασικοί κανόνες προστασίας για τον αγώνα δυσκολίας.

Στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα θα εισέρχεται μόνο ένας προπονητής ή συνοδός της ομάδας με τον αθλητή που αγωνίζεται. Κανένας άλλος (γονέας ή φίλος ή παράγοντας) δεν θα επιτραπεί να εισέλθει στο γυμναστήριο.

Στον χώρο προθέρμανσης θα προσέρχονται μόνο οι αθλητές της αγωνιζόμενης κατηγορίας.

Οι σύλλογοι θα φροντίσουν ώστε α) οι αθλητές να έχουν υγρή μαγνησία ή στερεά σε μπαλάκι. Η μαγνησία σε σκόνη δεν θα επιτραπεί.

Το ιδανικό είναι ο κάθε αθλητής να σκαρφαλώνει χρησιμοποιώντας το προσωπικό του σχοινί (μόνο στην κατηγορία πανπαίδες πανκορασίδες Α).

Θα επιτραπεί η περίπτωση ο κάθε σύλλογος να χρησιμοποιεί το δικό του σχοινί για τους αθλητές του. Το σχοινί πρέπει να είναι τοποθετημένο σε σακούλα με εμφανή γραφή του ονόματος του συλλόγου.

Οι ασφαλιστές θα φορούν μάσκα.

Κυριακή 04/07/21

Ώρα προσέλευσης των ομάδων ορίζεται 8:00 στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8:30 πμ

Βασικοί κανόνες προστασίας για τον αγώνα Bouldering

Η E.O.O.A παρέχει διανεμητή αντισηπτικού με βάση το αλκοόλ στον χώρο ανάπαυσης, για χρήση πριν και μετά από κάθε BOULDER

Οι σύλλογοι θα φροντίσουν ώστε οι αθλητές να έχουν υγρή μαγνησία ή στερεά σε μπαλάκι.

Η μαγνησία σε σκόνη δεν θα επιτραπεί.

Κατά τακτά διαστήματα σε κενό χρόνο, στέλεχος του αγώνα θα καθαρίζει τα πιασίματα από την μαγνησία.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν βούρτσες στο στρώμα. Οι αθλητές θα βουρτσίζουν μόνοι τους με προσωπική βούρτσα τα πιασίματα.

Η κάρτα αποτελεσμάτων του αθλητή δεν θα χρησιμοποιηθεί. Με την λήξη της προσπάθειας ο κριτής θα αναφέρει στον αθλητή την επίδοσή του και αφού ο αθλητής συμφωνήσει ο κριτής θα την σημειώνει στο μπλοκ του.

Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης πριν από τον τελικό γύρο όλοι οι αθλητές και τα στελέχη που βρίσκονται στην περιοχή παρατήρησης θα φορούν μάσκα.

Κατά τη διάρκεια της παρατήρησης όλοι οι αθλητές και τα στελέχη φορούν τη μάσκα τους.

Γίνεται κατανοητό ότι όλοι οι αθλητές θα έχουν υποχρεωτικά την προσωπική τους μάσκα και συνιστάται το προσωπικό του αντισηπτικό.

ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ

Εκείνο που επιβάλλεται είναι η συνεργασία και η εναρμόνιση όλων στην προσπάθεια για την τήρηση των μέτρων που θα αποτρέψουν την πιθανότητα της εξάπλωσης του ιού στις διοργανώσεις μας.

Πρέπει απαρέγκλιτα να τηρήσουμε το πρωτόκολλο προστασίας κατά την διάρκεια του αγώνα έτσι όπως εγκρίθηκε από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.

https://drive.google.com/file/d/1nA-Cgj5GhL_hoG7ridn_9h5tE57_-1dC/view?usp=sharing

Παρακαλούνται οι αρχηγοί και οι προπονητές των συλλόγων να διαβάσουν με προσοχή το παραπάνω πρωτόκολλο και να ενημερώσουν τους αθλητές για τα μέτρα που θα ληφθούν κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όλοι οι αθλητές και τα στελέχη του αγώνα υποχρεωτικά πριν τον αγώνα πρέπει να ελεγχθούν με τεστ covid.

Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον

αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

Το αποδεικτικό εμβολιασμού δεν απαλλάσσει από την υποχρέωση διενέργειας τεστ covid.

Επίσης, θα απαιτηθεί τεστ covid από όλους τους εισερχόμενους στην εγκατάσταση.

Σε όλες τις εγκαταστάσεις/γήπεδα θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια είσοδος / έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ

Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων –εξερχομένων το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου και εξόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων και θα υπογράφεται από όλους τους εισερχόμενους στην αθλητική εγκατάσταση

Για την είσοδο στην εγκατάσταση θα πρέπει να συμπληρώνεται ο επικαιροποιημένος κατάλογος Εισερχομένων/ Εξερχομένων:

https://gss.gov.gr/images/Κατάλογος_Εισερχ-Εξερχ_στην_αθλητική_εγκατάσταση_v9.pdf

Οι παρευρισκόμενοι στις εισόδους της εγκατάστασης θα πρέπει να είναι οι ελάχιστοι δυνατοί για την εύρυθμη είσοδο των συντελεστών του αγώνα, ενώ θα πρέπει να κρατούν απόσταση 2μ. μεταξύ τους και να φορούν μάσκες

Απονομές δεν θα γίνουν.

Όπως προαναφέραμε η σύσκεψη των αρχηγών θα γίνει με τηλεδιάσκεψη όπου θα ήταν καλό να συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλους του συλλόγους που έχουν αθλητές. Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιουνίου και ώρα 14:30.

Όλοι οι σύλλογοι πρέπει να στείλουν τα όνομα και το e mail ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού στελέχους έως 27/6/21 ώστε να τους σταλεί ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος συμμετοχής στη τηλεδιάσκεψη. Στην τηλεδιάσκεψη μπορούν να συμμετέχουν και τα στελέχη του αγώνα. Τα mail συμμετοχής να σταλούν στο pavlinos@yahoo.com ή στο feakas2000@yahoo.com .

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχει επιστολή της ομοσπονδίας που αφού εκτυπωθεί και συμπληρωθεί, θα μπορούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αγώνα να κλείσουν τηλεφωνικό ραντεβού σε μονάδα υγείας με προτεραιότητα, λέγοντας ότι θα συμμετέχουν σε αθλητική συνάντηση για να κάνουν το rapid τεστ δωρεάν.

https://drive.google.com/file/d/1mLOJVTiqGte1cA83zbyrhb8oz5kj13Zx/view?usp=sharing

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων (στελεχών, αθλητών, προπονητών και συνοδών θα γίνει προσπάθεια για να υπάρξει μονάδα του ΕΟΔΥ για διενέργεια του rapid test, στον Βόλο το Σάββατο 3/7/21.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες  και οδηγίες μετά την λήξη των δηλώσεων.

Στους συγκεκριμένους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος όλα τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της ΕΟΟΑ.

Ο έφορος αγωνιστικής αναρρίχησης
Θόδωρος Τσαβδαρίδης

Στις προκηρύξεις που ακολουθούν θα πρέπει να δηλωθούν οι αθλητές ξεχωριστά για κάθε αγώνισμα (δυσκολία και Boulder)

Προκήρυξη 29ο Κύπελλο Νέων – Αλμυρός Boulder

Προκήρυξη 29ο Κύπέλλο Νέων – Βόλος

32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης, αγωνίσματα Boulder και Δυσκολίας, Αλμυρός, Βόλος 22&23/5/2021, Δ. τύπου – αποτελέσματα

32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Αγωνίσματα
Boulder και Δυσκολίας
Δελτίο τύπου

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες covid τελείωσε με επιτυχία, κρίνοντας πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστάσεις, το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Μπορεί οι συμμετοχές να μην ήταν πολλές όπως παλαιότερες χρονιές, αλλά ο ανταγωνισμός και το πάθος των αθλητών που πήραν μέρος, πέρασαν τον αγώνα στην ιστορία σαν ιδιαίτερο, αλλά απολαυστικό.

Το Σάββατο 22/5/2021 στο άλσος Κουρί στον Αλμυρό έγινε στον ανακαινισμένο πύργο Boulder o αντίστοιχος αγώνας μέσα σε πολύ όμορφο περιβάλλον και με μεγάλο ανταγωνισμό από τους αθλητές πάνω σε ωραία προβλήματα που επιμελήθηκαν οι χαράκτες Πεντεφούντης Κ. και Κερασίδου Σ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στον  Άγγελο Μπράβο (για την συμβολή του στην ανακαίνιση της πίστας) και στον πρόεδρο του Ε.Ο.Σ Αλμυρού κ. Χρήστο Ζαβό για την άψογη συνεργασία.

Τη δεύτερη μέρα 23/5/2021 στο κλειστό γυμναστήριο του Βόλου με την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων έγινε ο αγώνας δυσκολίας. Ο έντονος ανταγωνισμός και οι καλές επιδόσεις από τους αθλητές, έκλεισαν το αθλητικό διήμερο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χαράκτες Ν. Μαγγίτση και Ε. Θέο, στον νέο Πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Νίκο Κοντό καθώς και στα στελέχη του αγώνα για την μέγιστη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή ενός δύσκολου, λόγω καταστάσεων, αγώνα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTROJMZEPsZcMW-zf4kIZ05spZsssdhWaU2iYiplqkPisJCU1faZ2JLKqLtYFqvB3uW3Cz4-cs72E-W/pubhtml

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRXwjnayd-UkG6nrlwQMVtneMJM1BSAWB0yHnfOSB5XhccWv_c3AKXsO2yJRSsxpcNaDNtm599RQoqa/pubhtml

Στο παρακάτω αρχείο σε επιμέλεια του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.Α κ. Χ. Κυριαζή δείτε τον αναλυτικό πίνακα βαθμολογίας του 32ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος καθώς και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία των αγώνων.

Βαθμολογία 32ο Πανελληνιο Πρωτάθλημα

Πρωταθλητής σύλλογος είναι ο Σ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης με δεύτερο τον Ε.Ο.Σ Χαλκίδας και τρίτο τον ΟΣ Αιγινίου.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι αποφασίσθηκε από την Ε.Ο.Ο.Α να γίνει στις 26,27/6/2021 για όλες τις κατηγορίες  παμπαίδων (γεννημένοι 2008 έως 2014) αγώνας κυπέλλου νέων στα αγωνίσματα Boulder και δυσκολίας στο ίδιο μέρος, δηλαδή στον Βόλο και στον Αλμυρό. Η προκήρυξη των αγώνων θα βγει την επόμενη εβδομάδα. Η διεξαγωγή αυτών των αγώνων κρίθηκε αναγκαία για να ενεργοποιήσουν οι σύλλογοι τους μικρούς αθλητές τους που είναι για μεγάλο διάστημα σε απραξία…

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Θεόδωρος Τσαβδαρίδης

almiros2021_01 almiros2021_02
almiros2021_03 almiros2021_04

 

 

Επισημάνσεις, Οδηγίες και Πρόγραμμα των Αγώνων του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Δείτε το σχετικό έγγραφο

32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης (αγώνισμα δυσκολίας), Βόλος 23/5/2021 (προκήρυξη, δήλωση συμμετοχής)

Δείτε εδώ την προκήρυξη

32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγ. Αναρρίχησης – αγώνισμα Bouldering, Αλμυρός 22/5/2021 (προκήρυξη, δήλωση συμμετοχής)

Δείτε εδώ την προκήρυξη