ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών / Εκπαιδευτριών Αναρρίχησης Βράχου 2022

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Εκπαιδευτικές σχολές Ε.Ο.Ο.Α & αθλητές αναρρίχησης βράχου

Μετά την επίσημη  αναγνώριση από την Γ.Γ.Α του αθλήματος της Αναρρίχησης Βράχου και μέχρι την σχετική τροποποίηση του Κανονισμού Εκπαίδευσης από την Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Ο.Α, οι αθλητές της Αναρρίχησης βράχου που δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος και δεν μπορούν να είναι και μέλη των σωματείων μπορούν να γίνονται δεκτοί και να συμμετέχουν κανονικά στις σχολές εκπαίδευσης της Ε.Ο.Ο.Α και των σωματείων μελών της.

Για την Ε.Ο.Ο.Α
Από το Δ.Σ

Αναβολή β μέρους σεμιναρίου προπονητικής “Courses for Coaches”

Αγαπητοί φίλοι

Σας ενημερώνουμε ότι το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου προπονητικής του προγράμματος courses for coaches που θα γινόταν στις 27, 28, 29/5/2022  αναβάλλεται, λόγω αδυναμίας της παρουσίας του expert Udo Neumann που θα το πραγματοποιούσε. Για την νέα ημερομηνία διεξαγωγής θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Ε.Ο.Ο.Α.

Σχολές Μέσου Επιπέδου Αναρρίχησης Βράχου, ομαλή μετάβαση από τον παλαιό στον νέο κανονισμό εκπαίδευσης

Αγαπητοί φίλοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι για τη συμμετοχή εκπαιδευομένων σε σχολές Μέσου Επιπέδου Αναρρίχησης Βράχου, σύμφωνα με το νέο κανονισμό εκπαίδευσης (2021), απαιτείται δράση των εκπαιδευομένων σε αντικείμενα στα οποία δεν είχαν εκπαιδευτεί στις σχολές αρχαρίων που είχαν διεξαχθεί σύμφωνα με τον παλαιό κανονισμό (2012 έως 2020).

Σε αυτή την περίπτωση, οι απόφοιτοι σχολών αναρρίχησης βράχου αρχαρίων που είχαν διεξαχθεί σύμφωνα με τον παλαιό κανονισμό θα πρέπει να συμμετέχουν σε 2 επιπλέον προπαρασκευαστικές ημέρες εκπαίδευσης στη σχολή τους αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου και να συμπληρώσουν τη δράση που απαιτείται (5 διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου, τουλάχιστον 2 σχοινιών) κατά τη διάρκεια της σχολής και έως την αποφοίτησή τους.

Στις 2 επιπλέον προπαρασκευαστικές ημέρες εκπαίδευσης θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα εξής αντικείμενα:

  1. Επικοινωνία σχοινοσυντροφιάς (σε πολλές σχοινιές με δύο σχοινιά).
  2. Ασφάλιση σχοινοσυντρόφου με δύο σχοινιά, επικεφαλής και δεύτερου.
  3. Κατασκευή ρελέ σε μόνιμες ασφάλειες.
  4. Αναρρίχηση ως δεύτεροι διαδρομών περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης (με δύο μισά σχοινιά).
  5. Ασφάλιση δεύτερου από το ρελέ.
  6. Ραπέλ (με δύο μισά σχοινιά).
  7. Διάσωση σχοινοσυντρόφου με καθέλκυση ή/και με συνοδευόμενο ραπέλ.

Για τις σχολές μέσου επιπέδου ορειβασίας και ορειβατικού σκι δεν υπάρχει το ανωτέρω πρόβλημα, συνεπώς δεν υπάρχουν περαιτέρω απαιτήσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                             Ε. ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Εκπαιδευτές & Βοηθοί Εκπαιδευτές Ε.Ο.Ο.Α. πιστοποίηση

Αγαπητοί φίλοι

Γνωστοποιούμε σε όλους τους Εκπαιδευτές και τους Βοηθούς Εκπαιδευτές ότι, οι σχολές που πραγματοποιούνται από την Ε.Ο.Ο.Α και η εκπαίδευση που τους παρέχεται, απευθύνεται μόνο για την εκπαίδευση των μελών των σωματείων της.

Οι εκπαιδευτές και οι β. εκπαιδευτές δεν νομιμοποιούνται σε καμία περίπτωση και δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την πιστοποίηση που τους δίνεται από την Ομοσπονδία για επαγγελματικούς σκοπούς.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                   ΕΥΑ ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Σεμινάριο χάραξης από την Ε.Ο.Ο.Α σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε) την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη (Olympic Solidarity) και την Διεθνή Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (I.F.S.C)

Δείτε το σχετικό έγγραφο

xaraxi

Νέες διατάξεις περί προπονητών

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Τέλος εκπαιδευτικών σχολών Ε.Ο.Ο.Α.

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε κατά τη διάρκεια της Γενικής συνέλευσης της 17/1/2018 είχε εγκριθεί, εκτός από το Σχέδιο Εκπαιδευτικού Κανονισμού και η καταβολή εκπαιδευτικού τέλους των συμμετεχόντων στις σχολές Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου, Ορειβατικού Σκι, Αρχαρίων, Μέσου Επιπέδου, και Σεμιναρίου Αρχηγών Αναβάσεων των Σωματείων, καθώς επίσης και όλων γενικά των εκπαιδευτικών σχολών της ΕΟΟΑ.

Η Ε.Ο.Ο.Α με το υπ. αριθμ. εγκύκλιο Σ.Μ./2018-390/23-3-2018 γνωστοποίησε στα σωματεία μέλη της την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για τις πιο πάνω σχολές εκτός των σχολών Βοηθών Εκπαιδευτών και Εκπαιδευτών για τις οποίες θα ενημέρωνε με νέα εγκύκλιο. Λόγω του γεγονότος ότι προγραμματίζεται, στο άμεσο μέλλον, η έναρξη Σχολής Βοηθών Εκπαιδευτών και Εκπαιδευτών, η Ε.Ο.Ο.Α υπενθυμίζει, με την παρούσα εγκύκλιο, τις αποφάσεις της Γ.Σ των σωματείων – μελών της 17/1/2018, που αφορούν στην καταβολή του εκπαιδευτικού τέλους των συμμετεχόντων σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσής της.

1. Σχολές Ορειβασίας, Αναρρίχησης Βράχου, Ορειβατικού Σκι, Αρχαρίων και Μ. Επιπέδου, Σεμιναρίου Αρχηγών Αναβάσεων των σωματείων 5 ευρώ το άτομο.
2. Σχολές Βοηθών Εκπαιδευτών 50 ευρώ το άτομο.
3. Σχολές Εκπαιδευτών 100 ευρώ το άτομο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                                                              ΕΥΑ ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Προκήρυξη Σχολής Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου 2022

Δείτε την προκήρυξη

Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ε.Ο.Ο.Α – εκδήλωση ενδιαφέροντος

Αγαπητοί φίλοι,

σας γνωρίζουμε ότι η ΕΟΟΑ προτίθεται να διοργανώσει το 2022, Σχολές Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας, Αναρρίχησης, Ορειβατικού Σκι.

Οι σχολές αυτές θα πραγματοποιηθούν με βάση τον ισχύοντα κανονισμό εκπαίδευσης που εγκρίθηκε από τη Γ.Σ στις 27/3/2021.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι Εκπαιδευτές που επιθυμούν να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής τους ή να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Εκπαιδευτικό Κανονισμό, μέχρι την 15/4 με σχέδιο του προγράμματος της κάθε σχολής (για τους υπεύθυνους).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                            Ε. ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Σεμινάρια προπονητικής και χάραξης [Ε.Ο.Ο.Α, Ε.Ο.Ε, Ολυμπιακή Αλληλεγγύη (Olympic Solidarity), Διεθνής Ομοσπονδία Αγωνιστικής Αναρρίχησης (I.F.S.C)]

Δείτε πληροφορίες

12ο Εντατικό Σεμινάριο Ιατρικής Βουνού, Καρπενήσι 11-13 Μαρτίου 2022, (συνδιοργάνωση Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α – Ε.Ο.Ο.Α – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης (Inselspital Bern), Ελβετία)

Δείτε πληροφορίες

Σχολές Εκπαιδευτών Ε.Ο.Ο.Α – αρχικός σχεδιασμός

Αγαπητοί φίλοι,

Σε συνέχεια της από 01-10-2021 ανακοίνωσης της ΕΟΟΑ περί διοργάνωσης Σχολών Εκπαιδευτών, αναφέρεται ότι:

Η Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου σχεδιάζεται να ξεκινήσει την Άνοιξη του 2022 και να περατωθεί νωρίς το Φθινόπωρο του 2022. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Υπεύθυνος της Σχολής θα είναι ο Δ. Κάραλης, Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ.

Η Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας σχεδιάζεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2022 στην Ελλάδα και να περατωθεί την Άνοιξη του 2023 στις Άλπεις. Υπεύθυνος της Σχολής θα είναι ο Χ. Μπελογιάννης, Οδηγός Βουνού των ΕΟΟΑ και UIAGM.

Η Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβατικού Σκι σχεδιάζεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2022 στην Ελλάδα και να περατωθεί την Άνοιξη του 2023 στις Άλπεις. Υπεύθυνος της Σχολής θα είναι ο Λ. Μποτέλης, Οδηγός Βουνού της ΕΟΟΑ.

Προς το παρόν η ΕΟΟΑ και οι υπεύθυνοι των Σχολών επεξεργάζονται τα τεχνικά στοιχεία της προκήρυξης. Θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση σχετικά με τις ημερομηνίες, τις ακριβείς λεπτομέρειες και το κόστος συμμετοχής στις Σχολές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                                   Ε. ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Έλεγχος εκπαιδευτικών σχολών Ε.Ο.Ο.Α.

Αγαπητοί φίλοι,

Με την έναρξη της νέας χρονιάς το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.Α. προτίθεται, βάσει του ισχύοντος εκπαιδευτικού κανονισμού, να διενεργεί δειγματοληπτικά έλεγχο των σχολών που πραγματοποιούν τα σωματεία μέλη μας.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται τα σωματεία (διοργανωτές) και οι εκπαιδευτές που έχουν αναλάβει ως υπεύθυνοι να συνεργάζονται με την επιτροπή που έχει οριστεί από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.Α.

Για Το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν. ΚΟΝΤΟΣ                                ΕΥΑ ΜΠΑΛΛΙΟΥ

Πρόγραμμα επιμορφωτικού σεμιναρίου στελεχών αγώνων αγωνιστικής αναρρίχησης (κριτές, γραμματεία και ασφαλιστές), στην αναρριχητική πίστα του Ε.Ο.Σ Βόλου 22/10/2021

Δείτε το σχετικό έγγραφο