ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί φίλοι

Έχουν απομείνει δύο εβδομάδες για την έναρξη των αγώνων και σας ενημερώνουμε για ένα πολύ σημαντικό θέμα για το οποίο πρέπει άμεσα να δράσετε και να διεκπεραιώσετε.

Είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο ως ομοσπονδία να υποχρεώσουμε όλους τους αθλητές, να συμπληρώσουν και να υπογράψουν το συνημμένο έντυπο που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Ειδικά για τους ανήλικες αθλητές το κείμενο θα πρέπει να υπογραφεί από τον  κηδεμόνα τους.

Παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους των συλλόγων να φροντίσουν γι’ αυτό και κυρίως να επικοινωνήσουν με τους γονείς των αθλητών για τη συμπλήρωση και υπογραφή του συνημμένου εντύπου, το οποίο θα παραδοθεί στην γραμματεία των περιφερειακών αγώνων από τους αρχηγούς των ομάδων.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης του συγκεκριμένου εντύπου υπογεγραμμένου θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε την συμμετοχή του αθλητού.

Το παρόν έντυπο πρέπει επίσης να συμπληρωθεί από όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στους αγώνες (κριτές , χαράκτες κλ.π)

Δείτε τους όρους συμμετοχής στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Ο.Α σε pdf και σε word.

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Τσαβδαρίδης Θεόδωρος

I.S.M.F Referee Course, Γαλλία Aussois, 17-22 Δεκεμβρίου 2019

Οι χαράκτες Ορειβατικού Σκι της ΕΟΟΑ Μποτέλης Λάζαρος, Μωυσίδης Ηρακλής, Παπαδάκης Κωνσταντίνος και Σταθόπουλος Γιάννης συμμετείχαν στο referee course που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ορειβατικού Σκι (ISMF) στο Aussois της Γαλλίας από 17 έως 22 Δεκεμβρίου 2019. Το σεμινάριο έγινε κατά τη χάραξη και κατά τη διάρκεια του 1ου αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Τα στελέχη της ΕΟΟΑ εκπαιδευτήκαν σε ότι αφορά την ασφάλεια και τους κανονισμούς των αγώνων Ορειβατικού Σκι. Δυστυχώς ο Μποτέλης Λάζαρος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εκπαίδευση λόγω τραυματισμού.

Aussois_2019

Εκπαιδευτική – αλπινιστική αποστολή Ε.Ο.Ο.Α Ushba (Καύκασος) 23/8-3/9/2019

Με σχετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το camp του αλπινιστικού κέντρου της Ε.Ο.Ο.Α.  στο όρος Ushba (4710 μ.) του Καυκάσου. Η εκδήλωση διήρκησε 10 ημέρες συνολικά  (23/8 – 3/9) και η προσέγγιση έγινε από την περιοχή Svaneti της Γεωργίας. Συμμετείχαν νέοι αλπινιστές μέλη της ομάδας του αλπινιστικού κέντρου Ε.Ο.Ο.Α. οι εκδηλώσεις του οποίου κρατούν από τον χειμώνα, πλαισιωμένοι από έμπειρους αναρριχητές και εκπαιδευτές. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αποτελούνταν από τους

Λευτέρη Καραχάλιο Α.Ο.Σ
Σωτήρη Κρανιώτη Α.Ο.Σ
Διονύση Βασσιλόπουλο Ε.Π.Ο.Σ Φυλής
Χρήστο Καρανίκα Ε.Ο.Σ Κομοτηνής
Φώτη Θεοχάρη Ε.Ο.Σ Καρπενησίου
Σπύρο Κυριακού Ε.Π.Ο.Σ Φυλής

και τους εκπαιδευτές  Γιάννη Κωνσταντάκη, Άκη Καραπετάκο και Γιώργο Βουτυρόπουλο (αρχηγός αποστολής), συμμετείχε και ο βοηθός εκπαιδευτής Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης. Κατά τη διάρκεια του camp (28/8/2019) πραγματοποιήθηκαν αναβάσεις στις κορυφές CHATYN-TAU west Peak (4310 μ.) από την δυτική πλαγιά (50ο, 240 μ.) της σχοινοσυντροφιάς Κωνσταντινίδη-Καραχάλιου-Κωνσταντάκη-Βουτυρόπουλου και UROVSKOGO ή  SHUROVSKY  (4259 μ.) από την ΝΑ κόψη (Rousian 2A) της σχοινοσυντροφιάς Καραπετάκου-Καρανίκα-Θεοχάρη. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις ιδιαίτερες συνθήκες σε βουνά μεγάλου υψομέτρου που δεν διαθέτουν υποδομές και που χρειάζεται ο καθένας να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις για να ανταποκριθεί.  Η Ε.Ο.Ο.Α. χρηματοδότησε εν μέρει την αποστολή.

USHBA_1 USHBA_2
USHBA_3 USHBA_4

CAMP Προ Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Άγναντα Άρτα 7-9/6/2019

Παραθέτουμε το πρόγραμμα του camp των αθλητών της Προ Εθνικής Ομάδας όπως το συνέταξε ο προπονητής της Εθνικής κ. Ι. Θεοχαρόπουλος.

Στο camp θα συμμετέχουν οι αθλητές που έχουν επιλεχθεί για την προ-εθνική ομάδα (8 αθλητές) με κάλυψη εξόδων. Στο camp επίσης  μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που τερμάτισαν στις 8 πρώτες θέσεις  στους αγώνες της φετινής  χρονιάς με σειρά προτεραιότητας και μέχρι την συμπλήρωση 20 ατόμων. Τα κόστος συμμετοχής για κάθε συμμετέχοντα ανέρχεται σε 75 ευρώ (διαμονή, πλήρη διατροφή, χρήση εγκαταστάσεων).

Η Ε.Ο.Ο.Α θα καλύψει, για τους 8 επιλεχθέντες τα έξοδα παραμονής και διατροφής και χρήσης εγκαταστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τον προπονητή κ. Ι.  Θεοχαρόπουλο στο τηλέφωνο 6947634197.

Τοποθεσία / Ημερομηνία στα Άγναντα Άρτας στις εγκαταστάσεις του T.A.C (Tzoumerka Activities Center) στις  7-9/6/2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή  7 Ιουνίου  2019
Άφιξη στις 17:00. Γνωριμία με τον χώρο, ξεμούδιασμα με μικρής έντασης προπόνηση.
Δείπνο στις 21:00 και κατόπιν ύπνος.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019
Πρωινό στις 08:30.
Πρωινή προπόνηση 10:00-12:30
Γεύμα στις 14:00 και μεσημεριανή ξεκούραση
Απογευματινή προπόνηση 17:30- 20:00
Δείπνο  στις 21:00 προβολή ταινίας και κατόπιν ύπνος.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019
Πρωινό στις 08:30.
Πρωινή προπόνηση 10:00-12:30
Γεύμα στις 14:00 , σύνοψη τριήμερου
Αναχώρηση στις 15:00

Απολογισμός 1ου camp Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Άγναντα, Άρτα 10-12/5/2019

Πριν τις διεθνείς υποχρεώσεις τα παιδιά της εθνικής ομάδας της αγωνιστικής αναρρίχησης βρέθηκαν στα όμορφα Άγναντα στις εγκαταστάσεις T. A.C. όπου με την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή κ. Θεοχαρόπουλου, συμμετείχαν στο πρώτο Camp της φετινής χρονιάς… Καλή επιτυχία στους προσεχείς αγώνες!!

Ακολουθεί η έκθεση του προπονητή κ. Γιάννη Θεοχαρόπουλου

agnanda_camp_1 agnanda_camp_2
agnanda_camp_5 agnanda_camp_4
agnanda_camp_3

Οριστικά αποτελέσματα σχολής προπονητών αγωνιστικής αναρρίχησης & ορειβατικού σκι Γ κατηγορίας, Τρίκαλα Θεσσαλίας (επιτυχόντες & απορριπτέοι)

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εδώ.

1ο camp Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2019, Άγναντα, 10-12/5/2019

Παραθέτουμε το πρόγραμμα του camp των αθλητών της Εθνικής Ομάδας όπως το συνέταξε ο προπονητής της Εθνικής κ. Ι. Θεοχαρόπουλος.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Προσωρινά αποτελέσματα σχολής προπονητών αγωνιστικής αναρρίχησης, ορειβατικού σκι & Αίτηση – ένσταση

Προσωρινά αποτελέσματα

Αίτηση – ένσταση

Διεθνές Σεμινάριο στην Ιατρική Βουνού, Καρπενήσι, 15-17/3/2019

Δείτε το πρόγραμμα

Κέντρο Νέων Αθλητών Ορειβατικού Σκι, 16-17/2 και 2-3/3 2019

Δείτε το σχετικό έγγραφο

Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας και Βοηθών Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου για συμμετοχή τους σε Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας & Αναρρίχησης Βράχου της Ε.Ο.Ο.Α.

H E.O.O.A  έχει την πρόθεση να διοργανώσει Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας (Σ.Ε.Ο) και Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου (Σ.Ε.Α.Β) το 2019. Για την καλύτερη διοργάνωση της σχολής πρέπει να έχουμε σαφή εικόνα του αριθμού των ενδιαφερόμενων.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τον εκπαιδευτικό κανονισμό της Ε.Ο.Ο.Α http://www.eooa.gr/wp-content/uploads/2012/01/31-1-2012d.pdf να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με μια αίτηση μέσω του σωματείου τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Ο.Ο.Α info@eooa.gr μέχρι τις 11/2/2019

Το πρότυπο της αίτησης (η οποία θα γίνει μόνο μέσω του σωματείου που ανήκει ο ενδιαφερόμενος) έχει ως εξής:

——————————————————————————————-

Προς την Ε.Ο.Ο.Α

Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε το μέλος μας, Βοηθό Εκπαιδευτή Ορειβασίας ή Βοηθό Εκπαιδευτή Αναρρίχησης Βράχου ……………………………………………….. στον κατάλογο των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή του στη Σ.Ε.Ο – Σ.Ε.Α.Β που προτίθεται να διοργανώσει η Ε.Ο.Ο.Α το 2019.

Ονοματεπώνυμο:

Σύλλογος:

Ηλεκτρονική διεύθυνση:

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Ημερομηνία αποφοίτησης Σ.Β.Ε.Ο – Σ.Β.Ε.Α.Β:

Πραγματοποιήθηκαν τα 2 προπονητικά camp Εθνικής & Προεθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης σε Νότια & Βόρεια Ελλάδα … και η συνέχεια

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Πρόγραμμα camp νοτίου & βορείου κλιμακίου Εθνικής & Προεθνικής ομάδας αγωνιστικής αναρρίχησης, 29-30/6/2018

Παρακάτω παρατείθεται αναλυτικά το πρόγραμμα των κλιμακίων νοτίου (περιληπτικά) και βορείου (αναλυτικά) έτσι όπως το κατέγραψαν οι υπεύθυνοι προπονητές για την πραγματοποίηση των 2 camp των αθλητών της εθνικής και προ εθνικής ομάδας. Παρακαλούνται οι σύλλογοι να ενημερώσουν τους αθλητές και τους γονείς (στις περιπτώσεις αθλητών της προ εθνικής) για τον τόπο και τις ώρες πραγματοποίησης των προπονήσεων.

CampProgramme2018

Αναρριχητικό camp Εθνικής & Προεθνικής ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης 29-30/6/2018

Αναρριχητικό camp Εθνικής & Προεθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης
29-30/6/2018 Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αγαπητοί φίλοι,

Σας γνωρίζω ότι επειδή:

Α)  Δεν μας παραχωρήθηκαν για διαμονή των αθλητών στο Βόλο οι ξενώνες του Δήμου (είχαν παραχωρηθεί νωρίτερα σε άλλο άθλημα)

Β)  Λόγω εποχής η εύρεση καταλύματος στην πόλη του Βόλου είναι δύσκολη αλλά κυρίως δαπανηρή και το διαθέσιμο ποσό από την ομοσπονδία δεν επαρκεί. οπότε θα γινόταν η εκδήλωση μόνο με σημαντική επιβάρυνση των αθλητών και κατ’ επέκταση των γονιών…

Πάρθηκε απόφαση  να μην  γίνει το camp προετοιμασίας στον Βόλο αλλά σε διαφορετικά μέρη.

Για τους αθλητές Εθνικής και προ εθνικής ομάδας της νότιας Ελλάδας (είναι όλοι από την Αθήνα) θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου στους χώρους των γυμναστήριων του Rockway και της πίστας στο Ο.Α.Κ.Α , με την επίβλεψη του κ.  Μαγγίτση,  ενώ για τους αθλητές της βόρειας Ελλάδας θα γίνει στο γυμναστήριο PXP στην Θεσσαλονίκη, τις ίδιες ημερομηνίες, με την επίβλεψη της κας  Στεργιάκου.

Παρακαλούμε οι σύλλογοι που ανήκουν οι αθλητές να επιβεβαιώσουν την παρουσία ή τυχόν απουσία τους με mail στο  info@eooa.gr ή στο feakas2000@yahoo.com έως τις 15.6.2018.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί  το ακριβές πρόγραμμα και οι χώροι προσέλευσης των αθλητών από τους αρμόδιους  προπονητές που θα το εκτελέσουν.

Επίσης σας γνωρίζω ότι σε όλους τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας θα δοθεί η δυνατότητα, λόγω γειτνίασης του χώρου διεξαγωγής, να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Bouldering που θα γίνει στην Σόφια της Βουλγαρίας στις 21&22.7.2018.  Για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας που θέλουν να συμμετέχουν, η ομοσπονδία θα καλύψει τα έξοδα για την έκδοση της διεθνούς ταυτότητας, τις 2 διανυκτερεύσεις στην Σόφια και τα entry fees του αγώνα ενώ δεν θα καλύψει σε κανένα τη μετακίνηση και τη διατροφή.

Θα δοθεί η δυνατότητα, όπως  ανακοινώθηκε από την αρχή της χρονιάς, να μετέχουν σε διεθνή αγώνα (όπως ο παραπάνω) και αθλητές που στο compined ήταν στις 5 πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με ιδία κάλυψη όλων των προσωπικών τους εξόδων.

Ο έφορος Αγωνιστικής αναρρίχησης
Θόδωρος  Τσαβδαρίδης

Προπονητικό τριήμερο Εθνικής Ομάδας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Σόφια 18-20/5/2018

Στη Σόφια της Βουλγαρίας στις εγκαταστάσεις της Walltopia έγινε το πρώτο camp της Εθνικής Ομάδας Ανδρών – Γυναικών της αγωνιστικής αναρρίχησης με συμμετοχή 12 αθλητών και αθλητριών.

Τρείς μέρες έγινε προσπάθεια να καλύψουμε τα κενά που έχουν οι αθλητές μας από πίστες και εγκαταστάσεις επιπέδου πραγματικού αγωνιστικού πεδίου (πίστα ταχύτητας 15 μέτρων, εκπληκτικές κατασκευές για δυσκολία και boulder).

Οι αθλητές μας κατέβαλαν προσπάθεια να προσαρμοσθούν στις πραγματικές αγωνιστικές καταστάσεις και να είναι όσο το δυνατόν ανταγωνιστικοί στις προσεχείς μας διεθνείς υποχρεώσεις με αρχή την επόμενη εβδομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δυσκολίας και ταχύτητας στο Imst της Αυστρίας, όπου θα συμμετέχουμε με τους αθλητές Βαλσαμίδη Μ, Τσιαούση Ορ, Καλλία Ε. και Σακκά Ν. με συνοδό τον προπονητή κ. Μαγγίτση Ν.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την χορήγηση οχήματος 9 θέσεων για την μεταφορά αθλητών.

Ευχαριστούμε την εταιρία Active point που θα χορηγήσει και φέτος τα μπλουζάκια των αθλητών της Εθνικής ομάδας.

Ευχαριστούμε την εταιρία evolve που θα χορηγήσει αναρριχητικά παπούτσια σε όλους τους αθλητές της εθνικής και προ εθνικής ομάδας.

AnarrixitikoCampEthnikisOmadas2018_1 AnarrixitikoCampEthnikisOmadas2018_2
AnarrixitikoCampEthnikisOmadas2018_3 AnarrixitikoCampEthnikisOmadas2018_4