ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Ε.Ο.Ο.Α.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στην online βιβλιοθήκη της Ε.Ο.Ο.Α.

Click here for online access to the HFMC library

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Μεγάλος χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

COSMOTE

COSMOTE

Χορηγός δημιουργίας της βιβλιοθήκης Ε.Ο.Ο.Α

POLO CENTER

ΧΟΡΗΓΟΙ ΑΓΩΝ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ

POLO

tuvunu

tuvunu

Χορηγός ΕΟΟΑ

tsagaradiko express

tsagaradiko express

Χορηγός ΕΟΟΑ

FreeRider

FreeRider

Χορηγός ΕΟΟΑ

ΚΟΡΦΕΣ

ΚΟΡΦΕΣ

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΟΟΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Η επίσημη ιστοσελίδα του περιοδικού "Ελληνικό Πανόραμα"

Κατηγοριοποίηση αθλητών αγ. αναρρίχησης & τρόπος συμμετοχής στους αγώνες περιόδου​ 2020

Κατηγοριοποίηση αθλητών
και τρόπος συμμετοχής στους αγώνες περιόδου​ ​ 2020

Η Ε.Ο.Ο.Α  θα εκδίδει δελτίο αθλητή για τη φετινή χρονιά σε παιδιά γεννημένα μέχρι το 2013 δηλαδή μέχρι 7 ετών και με ανώτερο όριο τους γεννημένους το 1990, δηλαδή 30 ετών. Οι σύλλογοι μπορούν να προπονούν και να εκπαιδεύουν μικρότερης ηλικίας παιδιά, χωρίς αυτά να μπορούν να πάρουν μέρος σε επίσημους αγώνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑ
ΑΠΟ ΕΩΣ ΑΠΟ ΕΩΣ
ΑΝΔΡΕΣ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  Seniors M,F 2000 20  —
ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΑΝΙΔΕΣ Juniors M,F 2002 2001 18 19
ΝΕΟΙ Α (Youth A) ΝΕΟΙ Β (Youth A) 2004 2003 16 17
ΝΕΟΙ Β (Youth B) ΝΕΕΣ Β (Youth B) 2006 2005 14 15
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α (Cadets A) 2008 2007 12 13
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β (Cadets B) 2010 2009 10 11
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Γ (Cadets C) 2012 2011 8 9
ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Δ (Cadets D) 2013 2013 7 7

Με πρόταση του Δ.Σ. η Γενική Συνέλευση στις 25/1/2020 ενέκρινε την πρόταση για περιορισμό του ορίου ηλικίας για την έκδοση αθλητικού δελτίου. Έτσι θα εκδίδεται δελτίο αθλητή μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Με το μέτρο αυτό  θα αποφευχθούν συμμετοχές σκοπιμότητας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την κατηγοριοποίηση, αλλά για την τέλεση κατηγορίας θα πρέπει να συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών (ελάχιστος αριθμός 3 άτομα ανα κατηγορία). Σε περίπτωση που σε μία κατηγορία υπάρχουν 1 ή 2 αθλητές, αυτοί έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν κανονικά στην αμέσως μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία.

Το ποσοστό πρόκρισης για συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τους περιφερειακούς έχει ως εξής: 1-15 αθλητές στην κατηγορία προκρίνονται οι 10, 15-20 αθλητές προκρίνονται οι 13, περισσότεροι από 20 αθλητές προκρίνονται οι 16.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν οι αθλητές που θα προκριθούν από τους περιφερειακούς αγώνες, σε όλες οι κατηγορίες (εκτός των παίδες   Γ και Δ), για τα αγωνίσματα δυσκολίας . Ειδικά στο αγώνισμα του Boulder μπορούν να συμμετέχουν και αθλητές που δεν πήραν μέρος στους περιφερειακούς αγώνες ενώ θα υπάρξουν κατηγορίες ως και τους παίδες Β. Στο combined θα βαθμολογηθούν όσοι αθλητές συμμετείχαν και στα 2 αγωνίσματα.

Στους 2 αγώνες δυσκολίας Κυπέλλου «Αθ. Λευκαδίτη» συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες (και οι παίδες Γ και Δ}.  Το ίδιο ισχύει και για τον  αγώνα boulder κυπέλλου το οποίο ταυτόχρονα θα είναι και Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων.

Επειδή οι κατηγορίες παίδες Γ και Δ θα αγωνιστούν μετά το καλοκαίρι, προτείνεται στους συλλόγους να πραγματοποιήσουν διασυλλογικούς αγώνες  μεταξύ γειτονικών συλλόγων με  παιδιά κυρίως αυτών των κατηγοριών. Με τον τρόπο αυτό θα τονωθεί το ενδιαφέρον αλλά και η αγωνιστική κατάσταση των αθλητών.

Οι κατηγορίες παίδες Β, Γ, Δ στο αγώνισμα δυσκολίας θα αγωνισθούν με σχοινί από πάνω (top rope), ενώ οι παίδες Α κατά περίπτωση (κυρίως επικεφαλής).

Ο Έφορος Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Θόδωρος Τσαβδαρίδης