Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας 10-12/3/2023, απολογισμός 1ης εκδήλωσης Παρνασσός

ΣΧΟΛΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ  Ε.Ο.Ο.Α

1η εκδήλωση – ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Απολογισμός

Στον Παρνασσό 10-12 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΣΒΕΟ, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις εισαγωγής στα πολλά αντικείμενα που προβλέπει ο κανονισμός εκπαίδευσης.  Συμμετείχαν 11 αιτούντες:

 1. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ (ΕΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
 2. ΔΟΥΚΑΣ ΡΑΣΙΔΑΚΗΣ (ΩΛΕΝΟΣ)
 3. ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ (ΕΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
 4. ΛΕΦΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (ΑΟΣ)
 5. ΤΑΣΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ (ΟΑΛΘ)
 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ (ΟΑΛΘ)
 7. ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΑ)
 8. ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΠΕ (ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ)
 9. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ (ΕΠΟΣ ΦΥΛΗΣ)
 10. ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ (ΟΛ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ)
 11. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΤΙΑΚΗΣ (ΕΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ)

Την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι εξετάσθηκαν στα πρακτικά αντικείμενα της αναρρίχησης βράχου και στο dry tooling σε αναρριχητικό πεδίο της Ληλαίας. Επιπλέον, το απόγευμα έγινε η εξέταση στον προσανατολισμό και πραγματοποιήθηκε και το γραπτό τεστ στην ύλη των σχολών αρχαρίων και μέσου επιπέδου. Την δεύτερη ημέρα έγινε εξέταση στα αντικείμενα της αναρρίχησης σε χιόνι και στις τεχνικές  ασφάλισης και κίνησης στο χιόνι, σε μη ευνοϊκές όμως συνθήκες με μαλακά χιόνια, δυνατό αέρα και πυκνή ομίχλη. Όλοι οι συμμετέχοντες κρίθηκαν επαρκείς  για να συνεχίσουν στην σχολή.

Τη τελευταία ημέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κοινή εκπαίδευση με την σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας με επίδειξη-μικροδιδασκαλία θεματικών της βασικής ύλης των σχολών αρχαρίων και μέσου επιπέδου ορειβασίας. Το πρόγραμμα έκλεισε με εκπαίδευση των υποψηφίων στις τεχνικές βάδισης, χρήσης μπατόν και ανοίγματος βημάτων στο μαλακό χιόνι. 

Η διαμονή έγινε στο καταφύγιο «Δέφνερ» τους διαχειριστές του οποίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την εξυπηρέτηση που πρόσφεραν. 

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτές/οδηγοί βουνού Γιώργος Βουτυρόπουλος, Τζώρτζης Μηλιάς. Η επόμενη και τελευταία εκδήλωση της ΣΒΕΑΒ  θα πραγματοποιηθεί 23-28/3/2023 στα Βαρδούσια.

Ο υπεύθυνος Εκπαιδευτής
Γιώργος Βουτυρόπουλος

Λίγα λόγια για την Ε.Ο.Ο.Α.

Η Ε.Ο.Ο.Α. σήμερα είναι αθλητική ομοσπονδία που εποπτεύεται, ελέγχεται και επιχορηγείται από την Γ.Γ.Α. και εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις δραστηριότητες της Ορειβασίας(Αναβάσεις, Ορεινή Πεζοπορία, Αλπινισμός, Ιμαλαϊσμός), το άθλημα της Αγωνιστικής Αναρρίχησης, το άθλημα του Ορειβατικού Σκι και το άθλημα της Αναρρίχησης Βράχου, ενώ ως δευτεροβάθμιο όργανο ασκεί εποπτεία σε 84 σωματεία σε 38 νομούς της χώρας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 5, 106 73 Αθήνα

Email : info@eooa.gr

Τηλέφωνο 1 : 210-3645904

Τηλέφωνο 2 : 210-3636617

Κοινωνική Δικτύωση Ε.Ο.Ο.Α.